Teste realizate pe hamsteri au dovedit eficacitatea măştilor împotriva răspândirii coronavirusului

luni, 18 mai 2020, 10:10
1 MIN
 Teste realizate pe hamsteri au dovedit eficacitatea măştilor împotriva răspândirii coronavirusului

Teste realizate pe hamsteri au dovedit că utilizarea măştii sanitare reduce în mod considerabil răspândirea noului coronavirus, au anunţat oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Hong Kong.

Aceşti cercetători sunt printre primii din lume care au demarat un studiu pentru a afla dacă purtarea măştii poate să îi împiedice pe purtătorii simptomatici şi pe cei asimptomatici ai virusului SARS-CoV-2 să infecteze alţi indivizi.

Coordonaţi de profesorul Yuen Kwok-yung, un renumit expert din domeniul coronavirusurilor, cercetătorii asiatici au plasat cuşti cu hamsteri infectaţi în prealabil în proximitatea altor cuşti în care se aflau animale sănătoase.

Măşti chirurgicale au fost plasate între cele două tipuri de cuşti, cu un curent de aer care bătea dinspre cuştile animalelor bolnave spre cele ale animalelor sănătoase.

Rezultatele au arătat că transmiterea virusului a scăzut cu peste 60% atunci când măştile erau instalate între cuşti. Două treimi dintre hamsterii sănătoşi au fost infectaţi într-o săptămână atunci când măştile nu erau instalate.

Rata de infectare a scăzut la puţin peste 15% când măştile erau plasate doar peste cuştile cu animale infectate şi a fost de 35% atunci când erau plasate doar peste cuştile cu hamsteri sănătoşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii