Ți-e teamă să zbori cu avionul? Sfaturile celor de la Aeroportul Iași

sâmbătă, 20 noiembrie 2021, 16:09
2 MIN
 Ți-e teamă să zbori cu avionul? Sfaturile celor de la Aeroportul Iași

Ți-e teamă să zbori cu avionul? Reprezentanții Aeroportului din Iași îți garantează că o astfel de călătorie poate fi o experiență frumoasă și pentru tine, dacă folosești corect câteva trucuri. Și-apoi, ar fi păcat să ratezi ocaziile de a ajunge rapid și confortabil în destinații la care doar ai visat până acum. Iată sfaturile postate pe Facebook:

Pregătește-te pentru zbor. Fă check-in-ul din timp, descarcă tichetele de îmbarcare înainte să ajungi la aeroport și odihnește-te suficient înainte de călătorie.

Alege-ți un loc confortabil – de regulă, lângă culoar, pentru o senzație mai mare de libertate, și în partea din față a aeronavei ori lângă aripile acesteia, unde manevrările sunt cel mai puțin simțite.

Informează-te, înainte de zbor, despre cum funcționează o cursă aeriană și turbulențe. Cunoscând detalii despre zboruri, vei înțelege ce este normal să se audă/întâmple și ce nu.

Pregătește din timp ceva care să-ți distragă atenția în timpul zborului – descarcă în telefon câteva documentare, emisiuni de divertisment sau muzica preferată. În avion, citește o carte captivantă, însă mult mai recomandate sunt cele audio.

Avertizează-i pe însoțitorii de bord despre frica ta. Nu e rușine să ai această teamă. Vei fi surprins să vezi că personalul navigant îți va acorda atenție mai des și va încerca, pe tot parcursul zborului, să te asigure că totul este în regulă.

Evită cafeaua. Cofeina crește nivelul anxietății, ducând la deshidratare, la fel ca și alcoolul. În schimb, consumă sucuri naturale sau, cel mai bine, apă.

În timpul zborului, încearcă să fii cât mai relaxat – închide ochii, respiră uniform și gândește-te la locurile speciale ce te așteaptă, la oamenii dragi pe care îi vei revedea sau la momentele pe care le vei trăi/crea.

În timpul turbulențelor, nu te agita, ci lasă-ți corpul să fie legănat de mișcările aeronavei.

Folosește aerul condiționat. Acesta te va ajuta să respiri mai ușor și, mai ales, îți va diminua senzația de claustrofobie.

Reține, de asemenea, că avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport.

Zbor plăcut să ai, indiferent cât de departe vei călători!

Urmăriți pagina de Facebook a Aeroportului din Iași.

Comentarii