Tineri ieşeni prinşi la volan băuţi, fără permis sau având dreptul de conducere suspendat

duminică, 19 noiembrie 2023, 13:16
2 MIN
 Tineri ieşeni prinşi la volan băuţi, fără permis sau având dreptul de conducere suspendat

Unii ieşeni nu se sfiesc să se urce la volanul maşinilor ori băuţi ori fără să aibă permis de conducere valabil.

În acest sens, vineri, la ora 16:30, poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi – B.D.N.E. au oprit în trafic un şofer, de 26 de ani, din comuna Comarna, în timp ce conducea un autoturismul pe DJ 249B în comuna Comarna, juduţ Iaşi. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la sediul IML Iaşi în vederea recoltării de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

De asemenea, ieri, ora 17:45, poliţiştii Biroului Rutier Paşcani au depistat în trafic, pe strada Ceferiştilor din mun. Paşcani, un tânăr de 18 ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule. Acesta este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că maşina i-a fost încredinţată spre conducere de un alt tânăr de 19 ani, din mun. Paşcani, faţă de care se fac cercetări pentru încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis de conducere.

Mai mult, în aceeaşi seară, în jurul orei 18.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Hârlău a oprit în trafic, pe DJ 281 D, în comuna Focuri, un autoturism, iar cu ocazia controlului s-a stabilit faptul că şoferul maşinii, un tânăr de 20 de ani, din comuna Cotnari, jud. Iaşi are dreptul de a conduce suspendat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Comentarii