De Business

Punem punctul pe știi

Tranzacția prin care Terapia cumpără Uractiv de la Fiterman Pharma, pe masa Concurenței

joi, 30 iunie 2022, 14:25
1 MIN
 Tranzacția prin care Terapia cumpără Uractiv de la Fiterman Pharma, pe masa Concurenței

Tranzacția prin care gigantul din industria farma Sun Pharma, cea mai mare companie farmaceutică din India și al patrulea mare producător de medicamente generice la nivel global, a achiziționat portofoliul Uractiv de la Fiterman Pharma, este analizată de Consiliul Concurenței. Gama Uractiv a fost preluată prin intermediul subsidiarei Terapia Sun Pharma, principalul producător de medicamente generice din România.

Portofoliul Uractiv cuprinde suplimente alimentare, inclusiv minerale, vitamine și adjuvanți, precum și produse cosmetice și dispozitive medicale utilizate pentru menținerea sănătății tractului urinar. Uractiv este un produs 100% românesc, care a ajuns la vânzări anuale de aproximativ 8,7 milioane dolari doar pe piața locală.

Portofoliul, care include 12 unități de stoc (SKU), generează venituri anuale de aproximativ 8,7 milioane de dolari. Fondată în 1989, Sun Pharma deține 40 de unități de producție pe 6 continente, având peste 37.000 de angajați și venituri anuale de 4,5 miliarde de dolari.

Subsidiara românească, Terapia Sun Pharma, preluată în 2015, este cel mai mare jucător pe piața de medicamente generice și OTC. În 2021, Terapia a obținut afaceri de 845 milioane de lei și un profit net de aproape 155 milioane de lei, cu peste 800 de angajați. Fiterman Pharma, producător de medicamente deținut de familia Fiterman din Iași, este prezent pe piață de peste 25 de ani. Compania a raportat afaceri de 189,6 milioane de lei în 2020, ultimul an pentru care sunt disponibile date publice și un profit de 21,5 milioane de lei, având circa 150 de angajați, scrie profit.ro.

 

Comentarii