Trei dintre medicii de la Marius Nasta, acuzați de mită, nu pot justifica patru milioane de lei

vineri, 22 septembrie 2023, 10:09
2 MIN
 Trei dintre medicii de la Marius Nasta, acuzați de mită, nu pot justifica patru milioane de lei

Doi medici de la Marius Nasta, acuzați de luare de mită, au fost arestați preventiv joi seară. Patru rămân sub control judiciar. Trei dintre acuzați care nu își pot justifica averile au bunurile sub sechestru. Toți cei vizați s-au disculpat în fața managerului spitalului.

„A fost un articol de presă care aducea acuzații unor medici din Institutul Marius Nasta, care aveau un comportament care se supune faptelor penale, iar acel articol de presă l-am trimis organelor abilitate ca să cerceteze conform metodelor pe care ei le ştiu. Ca manager, nu ai cum să cercetezi, dacă nu ai declaraţii din partea angajaţilor”, a declarat, joi, Beatrice Mahler, managerul de la Institutul Marius Nasta din București.

Ei sunt acuzati ca au luat mita zeci de mii de euro de la pacienti, iar denuntul ar fi fost facut chiar de directorul unitatii medicale, oradeanca Beatrice Mahler. De altfel, in urma perchezitiilor la domiciliul medicului Petreanu, politistii au gasit suma de 50.000 de euro. 

Conform procurorilor, pe parcursul anilor 2022 – 2023, mai multi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucuresti au primit, in mod repetat, diverse sume de bani si bunuri de la diferiti pacienti ai acestui spital, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre si postoperatorii si realizarea interventiilor chirurgicale). Lacomia medicilor mergea pana acolo, incat pacientilor fara bani, le cereau hainele de pe ei sau cuponul de pensie. De remarcat ca salariul unui medic, din cadrul Institutului, este de aproape 15.000 de lei.

Și a mai adăugat că plângerea a plecat spre autorități în decembrie 2021, scrie Europa Liberă.

Comentarii