Trucuri de organizare în cămară și bucătărie

joi, 12 octombrie 2023, 07:58
3 MIN
 Trucuri de organizare în cămară și bucătărie

Oricât de mult spațiu ar avea în bucătărie, gospodinele spun întotdeauna că acesta este insuficient. Să ai totul la îndemână când gătești, pare a fi reconfortant. Mai ales dacă vrei să ai de toate, indiferent că ne referim la alimente sau la ultensile. Specialiștii spun că ordinea este importantă și ne scapă de mult stres. Așa că vă oferim câteva idei pentru a vă organiza cât mai practic bucătăria și cămara.

Folosiți coșuri de paie, bambus, ratan

Folosite în sălile de joacă, birouri și dresinguri, coșurile sunt utile oriunde! Stivuiește în ele alimente pe categorii, legume uscate pe care să le ai la îndemână pentru a le folosi în timp util, fețe de masă, șervețele sau recipiente goale.

Cumpărați separatoare pentru sertare 

Pentru a preveni răsturnarea sau lovirea sticlelor ori a borcanelor în sertare, pentru organizarea tacâmurilor și ustensilelor de bucătărie, montează separatoare care le păstrează pe toate la locul lor. Cu atât mai utile vor fi separatoarele flexibile care se adaptează în orice spațiu!

Dulapuri care se trag

Cum să ajungi la lucrurile care inevitabil sunt împinse până în spatele cămării? Adaugă sertare sau adaptează-ți dulapurile îndepărtând lateralele și transformându-le în sertare.

Etichetați

Păstrați organizarea simplă utilizând recipiente cu capace etanșe și apoi etichetați-le astfel încât să știți exact ce este în ele. Puteți îngrămădi articole unul peste altul fără să vă faceți griji că se vor răsturna pe podea data viitoare cand veți ajunge la ceva – și nu se vor vărsa.

Spațiu dublu în dulap

Acest dulap de cămară înalt include rafturi de depozitare pe uși și rafturi interioare batante pentru acces facil la toate articolele, făcând cea mai eficientă utilizare a unui spațiu mic. Dacă nu e momentul să investiți în acestea chiar acum, asigurați-vă că utilizați partea din spate a ușilor dulapului, agățând suporturi care vă pot oferi mai multe spații de stocare.

Încadrați polițe și rafturi modulare

Organizați o bucătărie mare în două părți distincte. Găzduiți într-o parte electrocasnice voluminoase, alimente, oale, veselă și ustensile iar cealaltă parte dedicați-o pentru lucrurile pe care le folosiți zilnic – căni, pahare, cereale, fructe, cafea etc, avându-le la îndemână pe rafturi deschise.

Organizați în diferite tipuri de cutii

Oricât de mult ne-ar plăcea o organizare unitară, uneori nu este posibil, deoarece unele alimente nu se pretează a fi depozitate în același tip de recipient, însă când le sortezi frumos și le ambalezi pe fiecare în recipientul/coșul/cutia destinată, apoi le aranjezi pe rafturi ținând cont de asta, obții un aspect atât de frumos și ușor de accesat!

Utilizați diferite forme și dimensiuni pentru recipiente

Pentru a nu răscoli prin munți de cutii de carton, transferați ingredientele și gustările în recipiente transparente, astfel încât să puteți sări peste citirea etichetelor și să inspirați o ordine uniformă. În plus, nu veți da ocazia nici ”intrușilor nepoftiți” de a se înfrupta din fursecurile și biscuiții voștri!!

 

 

Comentarii