Ultimele zile libere la Poli. Ce noutăţi sunt aşteptate la reunirea de luni? Cantonament în Bulgaria

sâmbătă, 03 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Ultimele zile libere la Poli. Ce noutăţi sunt aşteptate la reunirea de luni? Cantonament în Bulgaria

Fotbaliştii de la Politehnica Iaşi se bucură de ultimele zile de vacanţă. Luni, la ora 18:30, jucătorii pregătiţi de Leo Grozavu vor relua antrenamentele.

După cum v-am informat, principalele semne de întrebare în lotul de jucători sunt legate de situaţiile fotbaliştilor aflaţi la apusul carierei, stoperul Răzvan Tincu (36 ani luna viitoare) şi mijlocaşul Gabriel Vaşvari (37 ani în noiembrie), care sunt la finalul contractului cu Poli. Deşi ambii afirmă că pot să mai joace un sezon, multe voci au dubii legate de capacitatea lor de a face faţă în Liga I. Şi stoperul Florin Plămadă (31 ani) este la final de contract, continuarea colaborării cu Poli urmând a fi decisă, la fel ca în cazurile lui Tincu şi Vaşvari, zilele următoare.

La capitolul plecări sunt anunţate drept certe cele ale stoperilor Viorel Lică şi Tudor Telcean şi ale fundaşilor stânga Enrichi Finica (va reveni la Rapid Bucureşti, de unde a fost împrumutat) şi Denis Ciaun, care va fi împrumutat. Şi alţi jucători tineri, ca Bogdan Istratie sau Antonio Dumitru, urmează să fie împrumutaţi, pentru a juca mai mult.

La capitolul sosiri, se va mai lucra în aceste zile astfel încât luni să fie mai multe noutăţi. Reamintim, până acum e cert transferul fundaşului stânga Sorin Şerban (FCSB) şi sosirea în Copou, pentru diferite teste, a mijlocaşului brazilian Leonardo De Oliveira Silva (Athletic Club Minas Gerais, Brazilia IV) şi aripei drepte albaneze Sabah Kerjota (Vigor Senigallia, Italia IV). Foarte aproape de venirea la Poli este şi portarul basarabean Dumitru Celeadnic (Şerif Tiraspol).

În aceste zile se va clarifica şi situaţia colaborării cu Sporting Juniorul Vaslui pe marginea jucătorilor Ştefan Ştefanovici şi Ionuţ Ailenei, ale căror împrumuturi, care au expirat în această vară, ar putea fi prelungite. Şi cu FCSB se discută pentru prelungirea unui împrumut, cel al lui Alexandru Musi.

În ceea ce priveşte programul verii, se ştie că săptămâna viitoare, marţi şi miercuri, va fi efectuată vizita medicală, iar în perioada 26 iunie – 7 iulie se va merge în cantonament, în Bulgaria. Poli mai caută să mai facă încă un cantonament, în judeţul Neamţ, în perioada 19-24 iunie.

Ediţia 2023-2024 a Ligii I de fotbal va începe în jurul datei de 15 iulie. 

Comentarii