Un bărbat ce a fost atacat de un taur a fost transferat cu elicopterul SMURD la Iaşi

miercuri, 28 septembrie 2022, 16:29
2 MIN
 Un bărbat ce a fost atacat de un taur a fost transferat cu elicopterul SMURD la Iaşi

Cursă contracronometru pentru salvarea vieţii unui bărbat atacat de un taur. În vârstă de 58 de ani, acesta a încercat să dea de mâncare animalelor la finele zilei.

Incidentul s-a petrecut în gospodăria unui fermier din Prăjeni. Bărbatul a intrat în grajdul în care se afla taurul şi la un moment dat, animalul s-a repezit spre acesta cu capul. Nu l-a împuns cu coarnele masive, însă l-a izbit puternic cu capul în piept. În urma loviturii puternice încasate, bărbatul a fost izbit cu spatele de perete, ceea ce a agravat şi mai mult traumatismul din zona toracelui. Cu dureri imense, acesta a reuşit să iasă din calea taurului, după care a cerut ajutor. Proprietarul animalelor a apelat servicul 112, cerând ajutorul cadrelor medicale. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, care l-a preluat pe rănit şi l-a transporat la Urgenţe.

Medicii l-au diagnosticat cu un traumatism toracic puternic, care îi punea viaţa în pericol. Din acest motiv a fost solictat transferul la Iaşi pe calea aerului, cât mai urgent. O ambulanţă cu medic l-a preluat pe acesta şi l-a transportat la Suceava, pentru că elicopterul SMURD nu poate ateriza la Botoşani pe timpul nopţii. „Am preluat pacientul de la Urgenţe, cu un pneumotorax masiv. Era stabil, însă starea lui se putea agrava în orice moment, din cauza coastelor care au penetrat plămânul. A fost transportat pe aeroportul Salcea, unde a fost preluat de elicopterul SMURD, pentru transfer la Iaşi. Acesta a fost transportat la Clinica de Chirurgie Toracică”, a precizat medicul primar Bogdan Ursu, directorul medical al SJA Botoşani.

SURSA: monitorulbt.ro

Comentarii