Un chef american a dezvăluit secretul omletei perfecte. Un ingredient-surpriză

miercuri, 03 februarie 2021, 13:40
1 MIN
 Un chef american a dezvăluit secretul omletei perfecte. Un ingredient-surpriză

Chiar dacă, aparent, omleta este una dintre cele mai simple rețete, are secretele ei pentru a ieși la fel de pufoasă pe cât de gustoasă este.

Toți cei care preferă ouăle făcute omletă știu că este dificil să obții o textură pufoasă. Acum, un chef american spune că răspunsul este ingredientul său secret – maioneza. Alton Brown, cercetător culinar, spune că acest sos îi conferă rețetei o textură mult mai onctuoasă și un gust delicios.

În cartea sa, ”Everyday Cook”, acesta susține că trebuie să adăugăm o linguriță de maioneză și o lingură de apă (la trei ouă) înaite de a începe să le batem.

Maioneza este, de fapt, o combinație de ouă și ulei. ”Ouăle bătute sunt, în esență, o emulsie. De ce să nu le potențezi textura cu o altă emulsie? Dacă pui doar puțină, care oricum se dizolvă în procesul de gătire, omleta nu va păstra gustul de maioneză”.

Aflați amănunte de pe foodstory.ro.

Comentarii