Un copil cu o tăietură de topor la mână, transferat de la Roman la Iaşi

miercuri, 13 iulie 2022, 21:27
1 MIN
 Un copil cu o tăietură de topor la mână, transferat de la Roman la Iaşi

Un copil în vârstă de 13 de ani dintr-o localitate din judeţul Neamţ a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi cu o plagă tăiată cu toporul la nivelul mâinii stângi. 

Copilul a ajuns iniţial la Spitalul Municipal din Roman, ulterior a fost transferat la Iaşi, iar acum se află internat în Clinica de Chirurgie Plastică a spitalului ieşean, unde primeşte tratament. „Pacientul a fost victimă a unui accident casnic, suferind o plagă tăiată prin topor. A fost diagnosticat cu o plagă tăiată pumn stâng, leziuni ale tendoanelor extensoare ale pumnului şi degetelor. Imediat dupa internare copilul a beneficiat de tratament chirurgical, de toaleta chirurgicală a plăgii şi reconstrucţie a structurilor anatomice lezate”, a declarat dr. Sidonia Susanu, şefa Secţiei Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

În Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii a fost efectuat şi un test rapid COVID-19, care a ieşit pozitiv. „Testul rapid efectuat în UPU a fost pozitiv, de aceea pacientul a fost internat pe zona roşie, unde se află pacienţi cu infecţie SARS-CoV-2 confirmată”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Comentarii