Un ieşean a comis nouă spargeri într-o oră şi 33 de minute

joi, 20 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 Un ieşean a comis nouă spargeri într-o oră şi 33 de minute

Un ieșean și-ar putea depune candidatura la titlul de cel mai rapid hoț, în cadrul vreunui campionat de furt-viteză. În decurs de doar o oră și 33 de minute, a reușit să dea 9 spargeri. Prada a fost modestă, dar condamnarea va fi severă.

Andrei Părălește a trecut la treabă în noaptea de 17/18 februarie a anului trecut. La ora 0.34, a forțat ușa unui magazin din apropierea Prefecturii, de unde a furat 460 lei aflați în casa de marcat. Din neatenție, a scăpat o bancnotă de 50 de lei pe jos. După 24 de minute, ataca o altă societate comercială de pe Costache Negri, de unde a sustras 500 de lei. La ora 1.00, spărgea un magazin din Târgu Cucu, unde a găsit 590 de lei. În minutele imediat următoare, a mai forțat intrarea într-un magazin, de unde a ieșit cu 1.350 lei. A intrat și în cel de alături, dar declanșarea sistemului de alarmă l-a făcut să fugă fără a mai fura nimic. La ora 1.24, ajunsese în apropierea statuii Independenței. A intrat în magazinul de instrumente muzicale, furând 207 lei. Următoarea victimă a fost o societate de comunicații de pe strada Sf. Movilă. Aici însă, Părălește nu a găsit nimic de furat. A intrat degeaba și într-o farmacie. Sistemul de alarmă s-a declanșat, iar hoțul a trebuit să plece cu mâna goală. La ora 2.07, a ajuns în Păcurari, unde a atacat un magazin de piese auto. Aici a găsit 972 de lei, furând și două telefoane mobile. A fost ultima lovitură din acea noapte.

Activitatea hoțului a fost stabilită cu ajutorul camerelor video de pe traseu. Tot ele au facilitat și identificarea lui Părălește. Hoțul a mers la „muncă” îmbrăcat în aceleași haine pe care le purta în fotografiile de profil de pe Facebook și Tik Tok. Ancheta a stabilit că hoțul plecase de acasă cu taxiul, până în apropierea primului magazin atacat. Trimis în judecată pentru furt calificat, Părălește a declarat că cheltuise banii furați la jocuri de noroc. Unul dintre telefoanele furate, un Huawei P Smart 2021, îl pierduse. Fusese găsit de un trecător și vândut chelneriței dintr-un bar contra sumei de 300 de lei. A putut fi recuperat.

La doar 23 de ani, Părălește nu se afla la primele fapte de această natură. Mai fusese condamnat pentru 14 furturi comise în iulie 2017, în decurs de nici 10 nopți și pentru alte 10 furturi, comise tot noaptea, în octombrie 2018. Fusese liberat condiționat în noiembrie 2021. A fost condamnat din nou, la 4 ani de închisoare, la care s-au adăugat 271 de zile rămase neexecutate din ultima condamnare. Sentința Judecătoriei nu este însă definitivă, dosarul aflându-se pe rolul Curții de Apel.

Comentarii