De Business

Punem punctul pe știi

Un start-up din Iaşi se extinde în Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Constanţa

marți, 08 august 2023, 09:22
1 MIN
 Un start-up din Iaşi se extinde în Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Constanţa

HIO, o companie din Iaşi care a lansat pe plan local o platformă pentru optimizarea livrărilor „last mile“, şi-a propus ca până la finalul acestui an să se extindă în două oraşe din ţară, iar până la finalul lui 2024 să fie prezentă în cele mai mari oraşe din România. Oraşele vizate pentru extindere sunt Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Constanţa.

În prezent, platforma este disponibilă în Iaşi şi Bucureşti, în total fiind înregistraţi peste 1.400 de clienţi, dintre care 25% sunt persoane juridice, cei mai mulţi activând în domeniul stomatologiei, e-commerce sau HoReCa.

CITESTE SI: Un ieșean a dat lovitura, pe bicicletă, în pandemie. A avut o șansă din 30!

„Cei mai mulţi dintre cei care au început să folosească aplicaţia noastră sunt tehnicienii dentari pentru că au nevoie să transporte şi să primească mulajele sau diferite lucrări. De ase­menea, mai sunt şi opticienii, care la fel au nevoie în cel mai scurt timp să-şi livreze produsele. Şi nu în ultimul rând, avem clienţi din rândul florării­lor, iar mai nou avem multe cereri şi din partea companiilor de e-com­merce, micile magazine online care vor să ofere un serviciu premium, adică dacă un client a comandat un produs din acelaşi oraş în care se află şi magazinul, atunci el poate avea comanda livrată în două ore de la plasarea ei“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation, Bogdan Ţermure, fondatorul HIO. Citeşte mai mult pe zf.ro.

Comentarii