Un val de aer arctic pătrunde în România joi noaptea. Va fi ger câteva zile

miercuri, 10 februarie 2021, 12:00
1 MIN
 Un val de aer arctic pătrunde în România joi noaptea. Va fi ger câteva zile

Gerul se întoarce în România. Până joi, zonele montane din 16 județe se află sub cod galben de ploi, iar sâmbătă dimineață se va atinge punctul critic: -19 grade Celsius.

Climatologul Roxana Bojariu a explicat că întreaga Europă se confruntă cu modificări bruște de temperatură, care sunt corelate cu fenomenul de încălzire globală, iar episoade scurte de iarnă ar putea apărea chiar și în martie.

Vremea se răcește brusc, cu aproape 15 grade Celsius, începând cu noaptea de joi spre vineri, astfel că, până pe 17 februarie vor fi temperaturi maxime de -4…-2 grade și minime de aproximativ -15 grade.

"Săptămâna viitoare va fi sub influența acestui val de aer arctic, spre sfârșitul săptămânii s-ar putea să mai crească ușor temperaturile, dar vor fi tot sub normalul perioadei, așa că episodul va dura cel puțin săptămâna viitoare", a explicat specialista.

Întrebată dacă este posibil ca până la începutul primăverii este posibil să mai apară episoade ger pronunțat, specialista a spus că nu este exclus.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii