Unde te distrezi dacă ai ajuns în sudul litoralului? De la salturi cu parașuta la herghelie, caiac și parc aventura

sâmbătă, 25 iunie 2022, 14:41
2 MIN
 Unde te distrezi dacă ai ajuns în sudul litoralului? De la salturi cu parașuta la herghelie, caiac și parc aventura

Ai ajuns în sudul litoralului și cauți să faci altceva decât plajă? Ești fan distracții și senzații tari și n-ai venit în vacanță pentru odihnă? G4Media îți prezintă cele mai căutate locuri unde te poți aventura în partea de sud a județului Constanța pentru a-ți petrece zilele de concediu în moduri inedite, între două băi în mare.

1. Sari cu parașuta la Tuzla, peste Marea Neagră

Dacă ai maximum 110 kilograme, nu ai probleme cu inima și ești amator de senzații tari, prima oprire pe litoral ar trebui să fie la Tuzla, la asociația sportivă TNT Brothers, de unde vei sări de la 4000 m înălțime peste o priveliște superbă. Este cea mai mare asociație de parașutism din România și una dintre cele mai mari din SE Europei, cu aproximativ 57.000 lansări solo, 15.000 lansări tandem și 400 studenți de la înființare până în prezent, conform site-ului oficial. Ai nevoie doar de buletinul de identitate și ținută sport. În funcție de alegerea ta, un cameraman te va filma/fotografia pe tot parcursul efectuării saltului (de la sol până la ultima impresie de după aterizare). Pe tot parcursul saltului vei fi strâns legat de instructor (care este întotdeauna deasupra), așa că nu-ți rămâne decât să te bucuri de experiența unică și să admiri peisajul. Te vei bucura de căderea liberă preț de 1 minut și vei atinge o viteză de aproximativ 200km/h. La altitudinea de 1500 de metri, instructorul va deschide parașuta si de aici vei mai pluti în aer între 6 si 10 minute. Primele zile în care se poate sări cu parașuta, în tandem, deasupra Mării Negre sunt 23-26 iunie.

2. Cațără-te în copaci și acceptă provocarea Escape Room la Neptun

Paradis Land este primul parc de profil din sud-estul României, conceput după modelul celui din Brașov. Trebuie să știi că dacă arșița dogorește peste 30 de grade, în interiorul parcului temperatura scade lejer cu 5 grade, datorită coroanelor bogate verzi ale copacilor foarte înalți. În parcul de aventură poți îmbina activitatea sportivă și relaxarea în mijlocul naturii, prin intermediul celor 14 trasee cu dificultate progresivă, împărțite în funcție de nivelul de dificultate și grupă de vârstă. Fiecare traseu este marcat cu o culoare specifică pentru a fi ușor de recunoscut de către participanți. Vezi aici traseele și ce conține fiecare, și aici prețurile. Tot în parcul de aventură te poți bucura de provocarea Escape Room. Povestea spune că sunteți pirați pe vaporul Căpitanului Barbarossa, care a fost capturat și urmează să fie ucis. Poate fi eliberat doar cu ajutorul tău și al prietenilor cu care faci echipă în următoarea oră, atât cât ai la dispoziție să-l salvezi, cu ajutorul unor indicii.

Mai multe opțiuni, pe g4media

Comentarii