Ungaria a inaugurat al doilea circuit de curse auto omologat internaţional

joi, 18 mai 2023, 13:08
1 MIN
 Ungaria a inaugurat al doilea circuit de curse auto omologat internaţional

În timp ce în Ungaria a fost construit şi deschis al 2-lea circuit de curse auto omologat FIA, Balaton Park, şi sunt deja programate competiţii internaţionale, în România nu există niciunul. 

Avem Transilvania Ring de 5 ani şi MotorPark de 10 ani degeaba. FRAS şi ACR se ceartă. În Ungaria, la circa 300 de kilometri de graniţa cu ţara noastră, a fost construit şi deschis al 2-lea circuit de curse auto omologat FIA, Balaton Park. Primul a fost Hungaroring-ul (4,381 km, 14 viraje) de la Budapesta, deschis în 1986, unde anual se desfăşoară şi Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. 

Noul circuit din Ungaria, Balaton Park Circuit, are o lungime de 4,115 kilometri şi 16 viraje (6 de dreapta şi 10 de stânga) şi este primul circuit omologat FIA construit în Europa în ultimii 15 ani. Tribunele pot primi 10.000 de spectatori, dar capacitatea poate fi crescută până la 120.000 de spectatori cu tribune temporare, tip schelă.

Omologarea FIA Grade 2 a fost obţinută din start, înainte de deschiderea oficială, prin urmare sunt deja programate competiţii internaţionale. Porsche Festival of Dreams, în iunie 2023, de exemplu, şi apoi curse de Formula 4 din ACCR Czech Formula 4 series.

Mai mult, Balaton Park Circuit a fost proiectat să respecte normele FIA Grade 1, ceea ce îi va permite să adăpostească şi curse de Formula 1, dacă se va dori acest lucru. 

Cititi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

Comentarii