Eveniment important la deschiderea anului universitar

USAMV inaugurează o clădire nou-nouţă, de 40 milioane lei

vineri, 14 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 USAMV inaugurează o clădire nou-nouţă, de 40 milioane lei

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi va celebra luni, de la ora 11.00, începerea noului an universitar într-o ceremonie festivă organizată în Aula Magna „Haralamb Vasiliu“ a instituţiei de învăţământ superior. Cu această ocazie, universitatea va inaugura o clădire la care se lucrează din 2008, pentru industrie alimentară, specializarea Tehnologia Prelucării Produselor Agricole.

Lucrările care au durat zece ani s-au desfăşurat exclusiv din fonduri primite de la bugetul de stat şi ve­nituri proprii, costurile pentru ridicarea clădirii şi dotarea sălilor ajungând la peste 40 de mi­lioane de lei, aproximativ 8,5 milioane de euro. „Clădirea este destinată specializării TPPA, dar şi celelalte specializări de industrie alimentară vor lucra în laboratoarele didactice şi de cercetare. Pe lângă acestea şi sălile de conferinţă ce vor exista, vom avea şi şase ateliere de microproducţie unde vor lucra doar studenţi şi vor face practică acolo «pe viu», cum se spune“, a declarat prof.dr. Vasile Vîntu, rectorul USAMV.

Acesta a anunţat şi încheierea oficială a admiterii, unde numărul studenţilor înmatriculaţi la studiile de licenţă a fost mai mic decăt cel de anul trecut, dar mai mare la master. În total, la USAMV au fost depuse 140 de dosare la licenţă în urma admiterii din această toamnă. „Începem noul an şi cu speranţa unui an mai bun, în care să ne împlinim obiectivele de a forma studenţii ca specialişti cu reale compenţe necesare pe piaţa muncii. De aceea, activitatea noastră, indiferent de nivelul la care se desfăşoară ea, că e în laborator, în sala de curs sau în câmpul de cercetare, o facem cu scopul de a pregăti cât mai bine studenţii“, a spus prof.dr. Vasile Vîntu. 

Comentarii