De Business

Punem punctul pe știi

USR acuză că Gorghiu a avizat proiectul privind măsurile fiscale în ciuda argumentelor experţilor din minister

marți, 26 septembrie 2023, 12:54
2 MIN
 USR acuză că Gorghiu a avizat proiectul privind măsurile fiscale în ciuda argumentelor experţilor din minister

Uniunea Salvaţi România susţine că ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a avizat favorabil proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare în ciuda "argumentelor solide de neconstituţionalitate" pregătite de experţii ministerului.

USR menţionează că a intrat în posesia avizului elaborat de experţii din Ministerul Justiţiei pentru "Legea Creşterii Taxelor", pentru care premierul Marcel Ciolacu vrea să îşi angajeze răspunderea.

"Sunt zeci de pagini de argumente privind neconstituţionalitatea şi nelegalitatea prevederilor acestei legi. Cu toate acestea, ministrul Alina Gorghiu a emis un aviz favorabil pentru această lege", transmite USR printr-un comunicat. Preşedintele USR, Cătălin Drulă, reiterează că reprezentanţii formaţiunii, alături de Forţa Dreptei, vor ataca la Curtea Constituţională această lege.

"Că Marcel Ciolacu calcă în picioare Constituţia, Codul Fiscal, Legea responsabilităţii fiscal-bugetare ştiam deja cu toţii. Dar cum a putut Alina Gorghiu, ministru PNL, să dea un aviz favorabil având aceste argumente solide de neconstituţionalitate pregătite de experţii ministerului? (…) Noi, USR-ul alături de Forţa Dreptei, vom ataca la CCR această lege abuzivă, antieconomică şi neconstituţională. Dacă Alina Gorghiu a ales să ignore argumentele experţilor din Ministerul Justiţiei, noi le vom aduce în faţa judecătorilor Curţii Constituţionale, alături de alte motive temeinice", a mai declarat Cătălin Drulă. Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marţi, de la ora 18,00, în şedinţă comună, pentru asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

Decizia a fost luată de Birourile permanente reunite. Conducerile celor două Camere ale Parlamentului au stabilit ca senatorii şi deputaţii să poată depune până la ora 13,00 amendamente la proiectul adoptat de Executiv. Guvernul a adoptat, luni, în şedinţă, proiectul privind măsurile fiscal-bugetare.

SURSA: Agerpres

Comentarii