Rectorul Jităreanu: „Numărul de absolvenţi, cu 20.000 mai mic faţă de anul trecut“

USV a finalizat admiterea. Doi pe loc la nivel general, patru pe loc la Medicină Veterinară

sâmbătă, 24 iulie 2021, 02:00
2 MIN
 USV a finalizat admiterea. Doi pe loc la nivel general, patru pe loc la Medicină Veterinară

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“ a finalizat ieri procesul de admitere, iar rezultatele sunt mulţumitoare pentru instituţie, chiar dacă numărul candidaţilor înscrişi nu mai este la nivelul anului anterior. Atunci, în contextul pandemiei, au fost peste 2.000 de dosare depuse la admiterea de vară la USV, anul acesta fiind peste 1.400.

Chiar şi în acest context, pe hârtie, Agronomia îşi ocupă integral locurile atât la taxă, cât şi la buget, până la momentul confirmării locurilor. Ulterior, după retragerea unor candidaţi, dacă sesiunea de admitere din toamnă va fi la fel de fructuoasă, atunci USV va putea ajunge la nivelul din 2020, când a înregistrat, pentru prima dată de când există o evidenţă concretă, o ocupare integrală a tuturor locurilor, atât buget, cât şi taxă – până la capacitatea maximă de şcolarizare.

Deja din ziua de ieri, cu excepţia domeniului Zootehnie, de la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Animaliere (IRAA), toate locurile la buget erau ocupate pentru fiecare facultate în parte, existând o parte dintre specializări, precum Controlul şi expertiza produselor alimentare, de la IRAA, unde concurenţa a trecut de 2 candidaţi pe loc bugetat, dar şi alte specializări mai căutate, unde concurenţa s-a apropiat foarte mult de 3 candidaţi / loc bugetat, precum Ingineria şi managementul afacerilor agricole de la Facultatea de Agricultură.

De departe însă cea mai mare concurenţă se înregistrează la Facultatea de Medicină Veterinară, unde pe cele 95 de locuri bugetate au fost depuse aproape 400 de dosare, fiind o concurenţă de aproximativ 4 candidaţi pe loc bugetat.

Prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul universităţii, spune că cifrele de până acum ne arată că există o concurenţă la nivelul universităţii de 2 candidaţi pe loc bugetat, ceea ce arată un interes crescut al candidaţilor pentru studiile agronomice.

„Unele rezultate vor fi gata până diseară, sperăm ca până dimineaţă să avem toate rezultatele pregătite şi să începem perioada de confirmare a locurilor. Având în vedere faptul că numărul de absolvenţi a fost cu 20.000 mai mic faţă de anul trecut la nivel naţional, sunt cifre încurajatoare. Să nu uităm că este doar prima sesiune şi că urmează şi sesiunea de toamnă. În pofida schimbării complete a numelui, cred că promovarea a dus la înscrierea unui număr de candidaţi comparabil sau apropiat de nivelul anului trecut. Nu cred că a influenţat negativ, sperăm să culegem de acum roadele creşterii“, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii