Val de reclamații privind date secrete scurse de AFM în Casa Verde 2023. O petiție a ajuns și la Ciolacu

marți, 18 iulie 2023, 19:59
1 MIN
 Val de reclamații privind date secrete scurse de AFM în Casa Verde 2023. O petiție a ajuns și la Ciolacu

​Mai mulți beneficiari înscriși în Casa Verde 2023 se plâng pe grupuri de Facebook ori către redacția HotNews.ro că sunt ofertați pe mail sau telefonic de anumiți instalatori, deși nu și-au dat datele personale decât în aplicația AFM, iar lista cu instalatorii acreditați nu e publică. O petiție a ajuns inclusiv la Corpul de control al premierului Ciolacu.

După ce HotNews.ro a scris în premieră despre posibila scurgere de informații în programul Casa Verde 2023, am primit la redacție atât telefoane cât și sesizări pe email privind posibila scurgere de informații de la AFM către anumite firme de instalat panouri solare în acest program guvernamental.

Amintim că după ce au fost contactați de HotNews.ro, oficialii Ministerului Mediului au spus că în ultimele zile au existat mai multe sesizări privind o posibilă scurgere de informații în acest program și că ministrul Mircea Fechet a dispus Corpului de control să verifice ce se întâmplă la AFM, al cărei președinte este Laurențiu Neculaescu.
Luni, 17 iulie, în urma unei solicitări HotNews.ro și Protecția Datelor (ANSPDCP) a precizat că are în derulare o investigație în legătură cu posibila scurgere de informații de la AFM în programul Casa Verde, în urma mai multor sesizări primite.

Mai mult, pe hotnews.ro

Comentarii