De Business

Punem punctul pe știi

Vânătoarea de milionari, inițiată de ANAF: Cine este prima persoană fizică verificată

sâmbătă, 25 iunie 2022, 16:13
1 MIN
 Vânătoarea de milionari, inițiată de ANAF: Cine este prima persoană fizică verificată

ANAF începe oficial vânătoarea milionarilor nedeclarați. 561.000 de români vor fi verificaţi de Fisc pentru milioanele de euro găsite suspecte.

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că cea mai mare sumă investigată până acum la o persoană fizică dintre cele care vor fi controlate începând cu 1 iulie este de 4.000.000 de euro, scrie antena3.ro.

Puțin probabil să fie un bugetar. Şeful ANAF n-a vrut să dezvăluie identitatea acestei persoane. Singurul lucru pe care l-a spus a fost că cea mai mare sumă pe care o investighează ANAF-ul este de 4.000.000 de euro și nu reprezintă această sumă întreaga avere a acelui român, ci veniturile pentru care nu a plătit impozit la stat.

Vor fi verificați 561.000 de români. Controalele urmează să înceapă pe data de 1 iulie
Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.

Respectiva persoană verificată va primi o informare că urmează să-i fie verificată situația fiscală. Persoana respectivă are la dispoziție 60 de zile pentru a depune o declarație de patrimoniu și de avere.

Apoi începe verificarea propriu-zisă.

Comentarii