VIDEO – 300 de drone deasupra Iaşului au deschis un festival ca un film de pe Netflix. Un pariu la care se aşteaptă rezultatul

vineri, 25 august 2023, 21:21
3 MIN
 VIDEO – 300 de drone deasupra Iaşului au deschis un festival ca un film de pe Netflix. Un pariu la care se aşteaptă rezultatul

Festivalul Digital Throne a debutat cu un show de drone, un spectacol de video mapping și proiecții speciale pe Palatul Culturii. Grădina Palas a fost plină până la refuz vineri seară.

Show-ul de drone este o premieră pentru Iași: peste 300 de drone au fost ridicate pentru a populariza evenimentele. În cadrul festivalului, va fi organizată cea de-a XV-a ediţie a Campionatului Mondial de Esports, care își propune să fie și cea mai amplă de până acum. La Campionat participă 700 de jucători din peste 120 de ţări.

Alte atracții ale festivalului sunt concertele din perioada 1-3 septembrie, care vor încheia festivalul (vor ajunge la Iași nume precum Armin Van Buuren, Tujamo, Lost Frenquencies, Tom Odell, JP Cooper, Delia, BUG Mafia și alți artiști), Comic Con (25-27 august), dar și talk-uri zilnice despre industria de esports și alte teme conexe în zona Palatului Culturii, pe bulevardul Ștefan cel Mare și în alte spații din zona centrală.

Meciurile oficiale din cadrul campionatului vor avea loc în fiecare zi, până la ultimele finale programate pe 3 septembrie, pe cele trei scene: două în grădina Palas și una la Sala Polivalentă. Fondul de premiere al Esports este de 500.000 de dolari, la fel ca ediția de anul trecut, din Indonezia. Jocurile sunt CS:GO (masculin și feminin), Dota 2, Mobile Legends, PUBG Mobile, Tekken și eFotball.

Concertele care vor închide festivalul, din perioada 1-3 septembrie, vor începe la orele 17.30 (vineri, atunci când vor urca pe scenă – Connect-R & Johny Romano, JP Cooper, Deliric & Silent Strike, Lost Frequencies și Armin Van Buuren), 17.00 (sâmbătă, când vor urca pe scenă Filarmonica de Stat Moldova, Alternosfera, Carla's Dreams, Subcarpati și B.U.G. Mafia) și 16.00 (duminică, când vor urca pe scenă Spike, The Motans, Delia, Tom Odell și Tujamo).

La aceste concerte, prețul unui bilet pentru toate cele trei zile este de 299 lei (abonament general), iar biletele de o zi au următoarele valori: 199 lei (vineri, 1 septembrie) și, respectiv 149 lei (sâmbătă și duminică). Accesul la finalele Campionatului Mondial de Esports este gratuit, conform organizatorilor.

Ce actori vin la Comic Con

Comic Con este un eveniment dedicat fanilor benzilor desenate, animațiilor, jocurilor video, și serialelor TV și va avea loc la Palatul Culturii, în acest weekend.

Potrivit organizatorilor Digital Throne, la eveniment și-au anunțat participarea, printre alții, Sebastian Roche, cunoscut pentru rolul îngerului Balthazar din serialul fenomen Supernatural, Luka Peroš, ce l-a jucat pe Marseille în serialul La Casa de Papel, Naomi Grossman, cunoscută pentru rolul personajului Pepper din antologia horror American Horror Story, Nikola Djuricko, care l-a jucat pe Yuri Ismaylov în cel de-al patrulea sezon Stranger Things și Manu Bennet, cunoscut pentru rolul său ca Crixus în serialul Spartacus.

„Fanii vor avea șansa de a-și cunoaște actorii favoriți, de a se fotografia individual cu ei, de a obține autograful lor personalizat și de a purta discuții live în cadrul panel-urilor de Q&A, de unde pot afla și amănunte neștiute de pe platourile de filmare”, spun organizatorii.

Restricții de circulație în centrul Iașului

În cele 10 zile de festival, în funcție de necesități, Primăria va dispune punctual restricții de circulație. O primă măsură vizează închiderea traficului pe str. I.C. Brătianu și pe bld. Ștefan cel Mare, până la Casa Modei, ca în zilele de weekend.

De asemenea, restricții vor fi și pe str. Anastasie Panu, între intersecția cu strada Sf. Lazăr și str. Palat: în perioada 1-3 septembrie vor avea loc concerte pe o scenă special amenajată în fața Palatului Culturii. Restricțiile de circulație vor continua și după Digital Throne: în perioada 6 – 10 septembrie vor fi închise zone din centrul orașului pentru desfășurarea Raliului Iașului, similar cu măsurile adoptate an de an cu prilejul acestei competiții.

Comentarii