VIDEO Aceștia sunt protestatari? Au distrus tot ce le-a ieșit în cale, fără discernământ

miercuri, 31 martie 2021, 08:26
1 MIN
 VIDEO Aceștia sunt protestatari? Au distrus tot ce le-a ieșit în cale, fără discernământ

Spre finalul protestului de luni seara în București, un grup de 300 de oameni, în zona Pieței Unirii, au devenit agresivi, fapt pentru care forțele de ordine au acționat pentru restabilirea ordinii.

Comandantul Jandarmeriei București, colonel Cătălin Stegăroiu, a oferit mai multe amănunte: ”La un moment dat, spre miezul nopții, protestul și-a pierdut caracterul pașnic. Un grup de manifestanți, plecând din Piața Victoriei, spre Piața Romană și, ulterior, spre Piața Universității și Piața Unirii, s-au așezat pe carosabil, fără niciun motiv. La un moment dat, trei persoane din acest grup au schimbat direcția de mers, s-au deplasat în altă direcție. Câțiva colegi de-ai mei au încercat să relaționeze cu aceștia pentru legitimare și pentru a înțelege direcția de deplasare, moment în care au devenit recalcitranți, chiar violenți. La momentul interceptării și mobilizării acestor persoane, o mare parte a grupului de manifestanți așezați pe carosabil au adresat injurii forțelor de ordine, au folosit obiecte contondente, pietre, ca exemplu, provocând rănirea colegilor mei și pagube materiale.”

Au fost identificate 188 de persoane și au fost 222 de amenzi. Conform colonelului, 12 jandarmi au fost răniți, trei mergând la spital, fără a necesita internarea.

Vitrine, mobilier stradal, tonomate de alimente, stații de autobuz, geamuri ale unor mașini, distruse

 

Comentarii