VIDEO Bicicleta funcțională cu roți pătrate care a devenit virală. Cum funcționează

joi, 20 aprilie 2023, 20:25
2 MIN
 VIDEO Bicicleta funcțională cu roți pătrate care a devenit virală. Cum funcționează

Recent, un videoclip cu o bicicletă cu roți pătrate complet funcționale a făcut furori pe internet. Clipul i-a lăsat pe internauți înmărmuriți, încercând să priceapă cum se pot învârti roțile pătrate, în timp ce priveau cum un biciclist se deplasează fără probleme pe un astfel de dispozitiv, sfidând legile fizicii și ale bunului simț. 

Cum funcționează bicicleta cu roți pătrate

Inginerului Sergii Gordieiev de pe canalul inovator de YouTube The Q îi place să se joace cu idei bizare. Fie că realizează o bicicletă care merge pe gheață sau construiește cea mai mică bicicletă funcțională din lume, omul de știință are o afinitate profundă pentru designul bicicletelor, potrivit playtech.ro

Acest lucru l-a determinat să se întrebe dacă ar putea face o bicicletă complet funcțională cu roți pătrate. Conceptul de roți circulare, deși vechi de secole, a reprezentat o inovație importantă în fizică și inginerie. Gândul că cineva ar putea modela însăși structura acestui concept a dat peste cap pe internet.

Așa că, atunci când utilizatorul Twitter Massimo a distribuit un clip cu experimentul reușit al lui Sergii, oamenii au rămas uimiți.

Cum au reacționat internauții

Utilizatorul a prezentat bicicleta și a scris: „Cum a creat The Q o bicicletă cu roți pătrate complet funcționale (capabile să facă viraje)”.

Reacția oamenilor la această inovație a fost confuză, deoarece creierele lor obișnuite cu legile fizicii au respins însăși ideea unei roți pătrate. Deși unii s-au bucurat de creativitate, mulți au subliniat că roțile pătrate nu erau, din punct de vedere tehnic, „roți”. 

„Extratereștrii au văzut acest videoclip au întors nava și s-au îndreptat spre o altă galaxie”, a spus un utilizator.

O persoană a pus sub semnul întrebării caracterul practic al roților, spunând: „Mi se pare mult prea multă fricțiune pentru a avea sens. Nu-mi pot imagina cât de multă costă”.

Inventatorul nu a putut, evident, să facă roțile pătrate să funcționeze așa cum o fac roțile rotunde convenționale, dar s-a gândit la o modalitate de a face cadrele pătrate funcționale.

Sergii a construit un canal peste roți care putea fi activat de pedalele din bicicletă, în timp ce cadrul roții în sine rămânea nemișcat.

 

Comentarii