VIDEO Cum sunt antrenați câinii să salveze oameni de sub dărâmături. O jucărie îi face neînfricați

luni, 20 februarie 2023, 14:56
2 MIN
 VIDEO Cum sunt antrenați câinii să salveze oameni de sub dărâmături. O jucărie îi face neînfricați

Dresorii câinilor de căutare-salvare Sniffer K9 au explicat cum se procedează ca ajutoarele canine să se comporte neobișnuit de normal în situații haotice, utilizarea acestora fiind critică în operațiunile de după cutremure.

Reziliența, bucuria și recompensa fizică sunt trei elemente importante ce transformă un câine într-un Sniffer K9, cunoscut în mod obișnuit ca un câine polițist, care devine „de neprețuit” în cazul dezastrelor.

„Pregătirea durează toată viața”, a spus Andre Rosa, un dresor de câini de top pentru Garda Națională Republicană a Portugaliei sau GNR, care a supravegheat operațiunile câinilor special antrenați în timpul căutării și salvarii după cutremure de către echipa de 52 de membri.Portugalia a trimis cel puțin șase câini foarte bine dresați și dresorii lor în provincia sudică Hatay.

Timpul este crucial, așa că există o nevoie mare de câini adulmecători în timpul operațiunii de căutare în orele imediat după un cutremur.

Utilizarea câinilor K9 s-a dovedit critică în timpul operațiunilor de după cutremur, au declarat mai multe echipe internaționale de căutare și salvare pentru Anadolu.

Peste 9.000 de echipe internaționale de căutare și salvare au participat la operațiunile de după cutremur.

Sergentul Filipa Rosa, care este la GNR din 2017, își acomoda câinele în vârstă de  nouă ani, Kejisi, cu zona de căutare, când câinele a lătrat.

Era aproape de o clădire prăbușită, fără acces, iar câinele aștepta o „recompensă” de la sergentul portughez.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii