VIDEO Overture, urmașul legendarului Concorde, va zbura peste Ocean în numai 3 ore

vineri, 04 iunie 2021, 10:40
1 MIN
 VIDEO Overture, urmașul legendarului Concorde, va zbura peste Ocean în numai 3 ore

United Airlines a anuntat un acord comercial de colaborare cu firma aerospatiala Boom Supersonic din Denver, producătorul avioanelor supersonice Overture.

Noile avioane Overture vor revolutiona zborurile aeriene, prin faptul ca va micsora durata acestora, efectuand o cursa Londra – New York in doar 3,5 ore, la jumatate din timpul actual al companiilor de linie.

Aceasta miscare va produce un salt urias in aviatie, prin introducerea aeronavelor care pot zbura cu viteze supersonice. Prin noul contract, se asteapta ca Overture sa fie primul avion comercial care sa aiba emisii de carbon nete zero, potrivit Aero News Global.

Avionul Overture al companiei Boom Supersonic este planificat sa fie gata in 2025, sa faca teste de zbor in 2026 si sa inceapa cursele cu pasageri in 2029.

Noua aeronava din Statele Unite, desprinsa mai degraba din filmele science-fiction decat din realitate va putea atinge viteze de 1,7 Mach (2100 de kilometri pe ora – n.a.), adica de doua ori mai mult fata de cele mai rapide avioane din ziua de astazi.

Printre numeroasele rute viitoare ale United Airlines se numara Londra – New York, care va fi strabatuta in 3,5 ore, New York – Franfurt (4 ore) si San Francisco – Tokyo (6 ore).

Mai mult, pe gadgetreport

Comentarii