VIDEO: Reacția lui Chirica, după eșecul negocierilor – USRPLUS este un accident politic!

luni, 15 martie 2021, 13:54
2 MIN
 VIDEO: Reacția lui Chirica, după eșecul negocierilor – USRPLUS este un accident politic!

Primarul Mihai Chirica a criticat în termeni duri boicotul făcut astăzi de USRPLUS la negocierile cu liberalii în sensul stabilirii unei alianţe locale. Şefele USRPLUS, Cosette Chichirău şi Monica Berescu, au stat doar 5 minute în Primărie şi au refuzat să participe la discuţii pe motiv că de la negocieri lipseşte preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe. (citeşte AICI detalii) Şeful liberalilor se află la Bucureşti şi l-a mandatat pe vicepreşedintele CJ Marius Dangă să reprezintă CJ la discuţia pe proiectele judeţului.

„Este foarte clar de cât credibilitate se mai poate bucura un partid care a înşelat atât de uşor aşteptările ieşenilor. Este foarte clar că apariţia acestui partid, sau acestei alianţe, în 2020 este un accident politic pe care toţi trebuie să ni-l asumăm în cele din urmă, dar nu este mai puţin clar faptul că nu există sub nicio formă dorinţă de a face ceva pentru ieşeni, ci doar de a continua un scandal ce se pare că nu mai ia sfârşit”, a declarat primarul Chirica într-o declaraţie de presă după eşecul din negocieri.

Edilul a catalogat drept „jignitor la adresa ieşenilor” faptul că USRPLUS a trimis un comunicat la nici 2 minute de la ieşirea din Sala Mare a Primăriei.

„Considerăm jignitor la adresa ieşenilor ca, la nici 2 minute de la ieşirea din această sală, să apară deja un comunicat de presă de refuz, ceea ce arată foarte clar stângăcia cu care şi-au regizat ziua de astăzi şi modalitatea subversivă, ca să nu-i spun perversă, prin care şi-au tratat colegii de partid, care au venit cu bună credinţă, în număr de aproape 20, în faţa Primăriei, dar nu au fost lăsaţi să urce. E păcat, pentru că ieşenii nu au ales la alegerile locale nici pe Chichirău, nici pe Berescu, au ales consilierii locali care astăzi ar fi trebuit să stea de partea cealaltă a mesei şi, împreună, să găsim şi o formulă de colaborare şi în CL pe termen lung, şi o listă de proiecte pe care să le implementăm şi o structură de coordonare a acestor proiecte, care reprezentau printre altele şi desemnarea din partea alianţei USRPLUS a unui viceprimar care să urmărească implementarea listei de proiecte susţinută de această alianţă politică”, a mai spus primarul.

Potrivit lui Mihai Chirica, intenţia USRPLUS nu ar consta în dorinţa de a face o alianţă cu PNL, ci ar fi una prin care să continue un scandal. „Este clar, nu se doreşte acest lucru, consideră că opoziţia din interiorul guvernării li se potriveşte mai bine”, a completat primarul. Citeşte mai multe despre eşecul negocierilor PNL-USRPLUS în ediţia de mâine a „Ziarului de Iaşi”

 

Comentarii