VIDEO Ucraina a recuperat satul Staromaiorske din sud-est – Zelenski

joi, 27 iulie 2023, 20:56
1 MIN
 VIDEO Ucraina a recuperat satul Staromaiorske din sud-est – Zelenski

Soldații ucraineni au recucerit satul Staromaiorske din regiunea Donețk a Ucrainei, care fusese ocupat de forțele ruse, potrivit unui videoclip publicat joi de președintele Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

"Brigada 35 și unitatea de apărare teritorială 'Ariî' și-au îndeplinit sarcina și au eliberat satul Staromaiorske. Slavă Ucrainei!" a spus un soldat în filmarea care nu a putut fi geolocalizată imediat de Reuters. că Reuters nu a putut să geolocalizeze imediat.

Satul se află la sud de un grup de așezări mici pe care Ucraina le-a recucerit în timpul unei contraofensive pe care a început-o la începutul lunii iunie împotriva forțelor ruse care au capturat zone din sudul și estul Ucrainei.

Vestea că trupele ucrainene au recucerit satul Staromaiorske vine la o zi după ce un purtător de cuvânt al forțelor armate ucrainene a declarat că trupele sale au câștigat teren în vecinătatea satului.

Andrii Kovalev, purtătorul de cuvânt al Statului Major al forțelor armate ale Ucrainei, a mai spus într-un briefing de astăzi că trupele ucrainene au obținut un succes lângă Staromaiorske pe frontul de sud, întărind pozițiile pe care le capturaseră anterior.

El a adăugat că au loc lupte grele și că forțele ruse suferă pierderi.

Un videoclip de la Staromaiorske, geolocalizat de CNN, arătau miercuri luptători ruși părăsind poziții și retrăgându-se, presupunându-se că au fost alungați de forțele ucrainene.

Mai mult, pe hotnews

Comentarii