VIDEO Ucrainenii au atacat de pe mare și din aer portul Sevastopol, din Crimeea ocupată. Rușii spun că au respins atacul

duminică, 16 iulie 2023, 11:56
2 MIN
 VIDEO Ucrainenii au atacat de pe mare și din aer portul Sevastopol, din Crimeea ocupată. Rușii spun că au respins atacul

Acțiunile de luptă ale armatei ucrainene și semnele tot mai vizibile ale dificultăților cu care se confruntă armata rusă sugerează că forțele Kievului ar putea obține un mare succes în cadrul contraofensivei declanșate la începutul lunii iunie, a declarat șeful serviciilor militare estoniene, colonelul Margo Grosberg.

Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au împiedicat Ucraina să atace duminică portul Sevastopol de la Marea Neagră, distrugând şapte drone aeriene şi două subacvatice, transmite Reuters.

”În această dimineaţă, a fost respinsă o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu şapte vehicule aeriene fără pilot şi două vehicule subacvatice fără pilot asupra obiectelor de pe teritoriul Peninsulei Crimeea, în apropiere de oraşul Sevastopol”, a spus ministerul pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Nu au fost victime şi nici pagube, a adăugat ministerul. Două drone aeriene au fost doborâte deasupra Mării Negre, la mare distanţă de coastă, în timp ce cinci au fost interceptate de forţele de război electronic ale Rusiei. Două vehicule subacvatice fără pilot (UUV), cunoscute sub numele de drone subacvatice, au fost descoperite în partea de nord a Mării Negre şi distruse, a spus ministerul.

Forțele de apărare aeriană și flota rusă din Marea Neagră au interceptat nouă drone ucrainene deasupra portului Sevastopol din Crimeea duminică dimineața, a declarat un oficial de la Moscova, citat de The Guardian.

„Niciun obiectiv, nici în oraș, nici în zona apei nu a fost avariat”, a declarat Mihail Razvozhayev, guvernatorul Sevastopolului instalat la Moscova. Transportul maritim, inclusiv circulația feriboturile de pasageri, a fost suspendat timp de câteva ore duminică dimineață, au declarat autoritățile. Ucraina nu a făcut niciun comentariu cu privire la un atac asupra peninsulei Crimeea.

 

Comentarii