VIDEO Un avion a pierdut o roată la decolare. Cum s-a terminat aterizarea, după 11 ore de zbor

miercuri, 12 octombrie 2022, 15:58
1 MIN
 VIDEO Un avion a pierdut o roată la decolare. Cum s-a terminat aterizarea, după 11 ore de zbor

Mii de oameni au urmărit, marți, pe site-ul Flightradar24, zborul unui avion. Un 747 și-a pierdut o roată la decolare, pe ruta Italia – SUA

În imaginile filmate de un martor se vede cum avionul se afla deja în aer când a pierdut roata.Aceasta cade într-o primă fază în zona aeroportului. Apoi, se rostogolește cu viteză, rupe un gard, și ajunge într-o podgorie care era pustie în acel moment.

Din fericire, nimeni nu se afla la sol în zona în care roata avionului, de dimensiuni considerabile, a căzut de la înălțime.În videoclip se mai observă cum celelalte roți par a fi retrase în mod corespunzător. Specialiștii spun că, în drum spre Statele Unite ale Americii, responsabilii zborului au mai aruncat puțin combustibil pentru a ușura procesul de aterizare, dată fiind această roată lipsă.

Avionul de marfă a ajuns în siguranță în SUA, după 11 ore de zbor

După aproximativ 11 ore de zbor peste ocean, avionul plecat din Italia a aterizat pe celelalte 17 roți, rămase intacte, la Charleston, în statul american Carolina de Sud, scrie site-ul ANews.com.

Nu este prima dată când un avion de linie își pierde din roți la decolare. Un Westjet 767 a pierdut o roată la decolare de la Calgary în 2017. Și acel avion a aterizat în siguranță pe aeroport, după ce s-a învârtit timp de 45 de minute.Incident pe un aeroport din Taranto. 

Comentarii