VIDEO Urzică junior a plecat acasă cu tot aurul de la campionatul național

vineri, 18 iunie 2021, 13:58
2 MIN
 VIDEO Urzică junior a plecat acasă cu tot aurul de la campionatul național

Alex Urzică îi calcă pe urme celebrului său tată! La prima competiție importantă la care a participat, micul gimnast în vârstă de 9 ani a câștigat 6 medalii de aur și a devenit campion absolut la categoria sa de vârstă.

În familia Urzică, gimnastica se moștenește de la tată la fiul! Alex, băiețelul în vârstă de 9 ani al antrenorului lotului național de gimnastică masculină, a făcut spectacol la Campionatul Național pentru juniori de la Lugoj, de unde a plecat cu 6 medalii de aur, din 7 posibile!

Sub privirile părinților săi și a președintelui Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, prezentă la competiție, Alex a concurat fără greșeală!

„Sunt foarte fericit și sper ca la anul să fiu și mai bun ca anul acesta. Am 5 medalii la gât și mai am una în cameră care este tot de aur, de la individual compus” – Alexandru Urzică, campion național de juniori, nivel I.

Alex a intrat pentru prima dată în sala de gimnastică la 2 ani, iar la 5 s-a apucat serios de treabă. Micul sportiv povestește și ce sacrificii face pentru acest sport!

„Mă antrenez câte 5 ore jumătate în fiecare zi! Faptul că părinții mei au fost în sală m-a ajutat mult, pentru că le-am auzit încurajările” – Alexandru Urzică, campion național de juniori, Nivel I.

Deși are doar 9 ani, Alex debordează de ambiție! Și-a pus în cap să devină mai bun ca celebrul său tată!

„Pot să devin mai bun ca el! Vreau să ajung la Olimpiadă, să iau toate medaliile cum le-am câștigat și la Campionatul Național” – Alexandru Urzică, campion național de juniori, Nivel I.

Chiar dacă a câștigat aurul și la cal cu mânere, aparatul la care tatăl său a făcut istorie, Alex are o altă probă preferată în gimnstică.

 “Îmi place și calul dar solul este pe primul loc la mine” – Alexandru Urzică, campion național de juniori, Nivel I.

Mai mult, pe rador.ro

Comentarii