De Business

Punem punctul pe știi

Volkswagen va renunţa la zeci de modele şi se va concentra pe segmentul premium

miercuri, 06 aprilie 2022, 10:23
1 MIN
 Volkswagen va renunţa la zeci de modele şi se va concentra pe segmentul premium

Constructorul auto german Volkswagen, pionierul conceptului de "maşina poporului", va renunţa la mai multe zeci de modele cu motoare pe combustie internă până la finele acestui deceniu şi se va concentra pe producţia vehiculelor premium mai profitabile, a declarat miercuri directorul financiar de la VW, Arno Antlitz.

"Acum obiectivul principal nu este creşterea. Suntem mai concentraţi pe calitate şi pe marje de profit decât pe volume şi cote de piaţă", a spus Arno Antlitz, în ceea ce constituie o inversare semnificativă a poziţiei adoptată de foştii directori de la VW.

Arno Antlitz a anunţat că Volkswagen îşi va reduce gama de modele cu motoare pe benzină şi motorină, care în prezent este compusă din cel puţin 100 de modele pentru toate mărcile din portofoliul grupului, cu 60% în Europa pe parcursul următorilor opt ani.

Potrivit Financial Times, noua strategie a celor de la Volkswagen est un semn al unor modificări profunde în sectorul auto, care timp de decenii a încercat să crească profiturile prin vânzarea mai multor automobile în fiecare an, chiar dacă asta însemna discounturi mari de preţuri.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii