Weekend cu restricţii masive in tot traficul din municipiu

Ieri, zona Podu Roş cu străzile adiacente a fost un blocaj continuu u ce restricţii sunt anunţate pentru azi şi în zilele următoare?

sâmbătă, 12 octombrie 2019, 01:50
3 MIN

Restricţiile de trafic de ieri au provocat mari probleme pentru şoferi pe unele artere de circulaţie. Una dintre cele mai afectate intersecţii a fost Podu Roş, în condiţiile în care pe Splai Bahlui mal stâng nu a mai fost permis accesul autoturismelor spre Podul de Piatră. În schimb, au circulat mijloacele de transport în comun. 

Pe celălalt Splai, cozile s-au format dinspre Podul Cantemir (închis circulaţiei) până spre Podu Roş, în contextul în care circulaţia a fost restricţionată pe tronsonul cuprins între Podul de Piatră şi Podul Cantemir. Porţiunile de drum de pe Splaiuri au fost închise pentru a permite parcarea autocarelor care au adus pelerini la Iaşi. „Dopuri“ de trafic s-au mai format şi în alte zone din centrul oraşului, precum şi la Gară. Primăria a publicat ieri dispoziţia care oficializează o altă restricţie, de data asta de lungă durată: bld. Ţuţora va fi închis circulaţiei rutiere în perioada 14 octombrie – 1 mai 2020. Pe acest bulevard vor fi executate lucrări de reabilitare a căii de rulare pentru tramvaie. Lucrările sunt finanţate cu fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Regional şi sunt realizate de Conest.

Ce restricţii sunt în vigoare în acest weekend

Vârful pelerinajului la Sfânta Parascheva este aşteptat în acest weekend şi în ziua de luni, 14 octombrie. Astfel, restricţiile de circulaţie sunt menţinute pe arterele pe unde a fost stabilit traseul pelerinilor, fiind vorba despre străzile Alexandru Ipsilanti, Petru Movilă, Lozonschi, Cantacuzino, Col. Langa, stradela Uzinei, Sf. Andrei şi alte artere secundare care sunt în relaţie cu aceste străzi. Totodată, zona pietonală extinsă rămâne în vigoare până pe 15 octombrie (bld. Ştefan cel Mare până la Casa Modei şi str. I.C. Brătianu).

Astăzi va fi închisă circulaţia autovehiculelor pe aleea din faţa Palatului Culturii, între liniile de tramvai şi str. Anatasie Panu pentru amplasarea scenei necesare desfăşurării concertului de marţi. În seara zilei, alte restricţii vor fi impuse temporar pe străzile Cuza Vodă, Armeană şi Costache Negri, pentru buna desfăşurare a pelerinajului „Calea Sfinţilor“. În prima parte a zilei de duminică, în intervalul orar 7.00 – 15.00, Primăria a anunţat interzicerea traficului pe str. Basarabi (tronson cuprins între aleea Basarabi şi str. Muşatini) şi pe aleile limitrofe Bisericii „Sfântul Apostol Toma“ pentru ceremonialul religios de sfinţire a lăcaşului de cult. Marţi, 15 octombrie, în intervalul orar 15.00 – 24.00, măsurile enumerate mai sus vor fi completate cu închiderea circulaţiei pe str. Anastasie Panu şi str. Palat pe tronsonul cuprins între str. Achim Stoia şi str. Sf. Andrei în contextul organizării concertului dedicat Sărbătorilor Iaşului.

În acelaşi interval orar va fi afectată şi circulaţia pe unele trasee CTP: rutele 28 şi 41 vor fi deviate pe str. Sf. Lazăr, circulaţia tramvaielor 8 şi 9 va fi întreruptă, iar mijloacele de pe traseele 1 şi 14 vor fi deviate prin Tudor Vladi­mirescu, pe itinerariile Copou – Tg Cucu – Tudor Vladimirescu – Tătăraşi şi retur. Oficialii CTP au precizat că traseul 9 va fi deservit de autobuze. 

Comentarii