ZdI TV: Interviu cu ieşeanul care organizează cele mai valoroase întâlniri de arhitectură din Europa de Est

vineri, 25 martie 2022, 17:00
1 MIN
 ZdI TV: Interviu cu ieşeanul care organizează cele mai valoroase întâlniri de arhitectură din Europa de Est

Ieșeanul Florin Mindirigiu organizează cele mai interesante conferinţe de arhitectură în principalele oraşe ale ţărilor Europei de Est. La Varşovia, Budapesta, Tirana, Skopje, Atena, Sarajevo, Bratislava, Nicosia, Sofia, întâlnirile Share Architects sunt urmărite de tinerii şi specialiştii dornici de nou şi de provocări estetice urbane. 

Florin Mindirigiu, de la compania ieşeană ABplus events, explică în studioul ZdI TV cum a reuşit să pună pe picioare şi să întreţină o asemenea întreprindere sofisticată la care participă crema arhitecţilor din Europa şi nu numai. Cât este artă şi cât este inginerie în arhitectură?

Cinci nume mari de arhitecţi moderni pe care să-i căutaţi în vizitele prin lume. Dacă există cultură publică în domeniu şi cum diferă aceasta de la o ţară la alta? Ce spun arhitecţii străini despre Iaşi? Ce înseamnă curajul şi viziunea şi cum se împletesc acestea cu activitatea administraţiilor locale? Miracolul din Skopje, capitala Macedoniei, şi dezastrul care i-a urmat.

Câtă strategie în domeniul urbanistic are oraşul nostru, şi care ar fi soluţia de urmărit pe viitor? Cum a fost proiectat Festivalul Internaţional al Educaţiei şi de ce a fost aproape abandonat?

Ironia sorţii face ca, într-un oraş afectat serios de lipsa de viziune şi disciplină în urbanism, să avem firma cea mai bună în a reuni minţile strălucite al arhitecturii europene. Despre acestea, dar şi despre alte subiecte relevante, în interviul pe care Florin Mindirigiu l-a acordat în studioul ZdI TV redactorului şef Toni Hriţac.

Comentarii