Zilele Memoriei Victimelor Holocaustului, vineri și luni la Iași

vineri, 25 ianuarie 2019, 02:57
2 MIN
 Zilele Memoriei Victimelor Holocaustului, vineri și luni la Iași

Zilele Memoriei Victimelor Holo­ca­ustului vor fi marcate la Iaşi în pe­rioada 25-28 ianuarie, în cadrul acestor zile urmând să aibă loc conferinţe, proiecţii de film documentar, discuţii şi vernisaje. Manifestările, organizate de către Institutul Francez din Iaşi, în parteneriat cu Europe Direct Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ şi TVR Iaşi, vor avea în prim plan personalitatea poetului, filosofului şi cineastului ieşean Benjamin Fondane.

Manifestările vor debuta astăzi, pe 25 ianuarie, în Sala „Benjamin Fon­dane“ a Institutului Francez. De la ora 16.00 va avea loc conferinţa Feliciei Waldman, conf. univ. dr. la Univer­sitatea din Bucureşti, urmată de un dialog dintre Ştefan Afloroaei şi George Bondor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Tot astăzi, de la ora 19.30, va putea fi urmărit filmul documentar „Pe urmele lui Benjamin Fondane“, realizat de elevi coordonaţi de regizorul Dragoş Zămosteanu.

Evenimentele vor continua luni, pe 28 ianuarie, tot în Sala „Benjamin Fondane“ a Institutului Francez. Mani­festările vor începe de la ora 17.00, cu o conferinţă susţinută de Radu Petrescu, conf. univ. dr. la Universita­tea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, urmată, de la ora 18.00, de vernisarea bustului Fondane, donat de sculptorul Vladlen Babcineţchi Institutului Francez din Iaşi. De la ora 19.30 va putea fi urmărit filmul documentar „Benjamin Fondane – Iaşi, Paris, Auschwitz“, realizat de Andreea Ştiliuc de la TVR Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii