Accent circumflex

duminică, 02 august 1998, 23:00
2 MIN
 Accent circumflex

Mai curind decit altadata, fotbalul nostru intern intra in focuri cu toate pinzele sus, mai exact cu toate esaloanele in acelasi timp. Astazi, divizionarele A, B, si C vor incepe calvarul care se va termina in vara viitoare, un calvar care va insemna titluri, promovari, dar si retrogradari. Vor fi, fara nici un fel de dubiu, antrenori matrasiti, jucatori in conflict cu domnii de la imparatie, vom avea din nou rafuieli intre suporteri, scandaluri de presa, tot ceea ce insoteste, indeobste, atmosfera fierbinte a celui mai popular sport. Tot ceea ce ne ramine este sa asteptam sa avem si jocuri de calitate.
In primul esalon, exista premise pentru aceasta speranta, chiar daca, obisnuiti cu spectacolele luminoase ale Cupei Mondiale, am devenit, brusc, mai pretentiosi cu voleurile lui Axinia sau cu interventiile lui Rachita. Anul trecut, Steaua, o campioana ce parea pentru eternitate, s-a vazut de-abia in ultima etapa cu titlul in buzunar, dupa clacarea neasteptata a Rapidului la Craiova. Exemplul giulestean, cu un sponsor doldora de bani si un antrenor hirsit pe cararile Occidentului, nu a ramas fara efect. Vechiul rival in popularitate al lui "Luce", Cornel Dinu, s-a suflecat gospodareste, a lasat ciorilor atletismul si canoea si a pus sponsorii la bataie, nemaiindurind umilinta dinamovista a unui club altadata prestigios, acum in paragina. La apelul procurorului au raspuns Ionut Lupescu si Jean Vladoiu. Dincolo, in Ghencea, reapar Belodedici si, probabil, Ilie Dumitrescu, iar Giulestiul vrea sa fie fieful renasterii unui jucator deloc terminat, Florin Raducioiu. Craiova fotbalistica a lasat veleitatile de import deoparte si, cu Ilie Balaci la cirma, vrea sa reinnoade traditiile de mult uitate ale "campioanei unei mari iubiri". Chiar si Nationalul cel pricajit in aparenta a dovedit, prin prestatia din returul cu Bologna, ca va avea un cuvint greu de spus in acest campionat. Daca mai avem in vedere "lupii tineri" din Galati si Pitesti, revelatia campionatului trecut, FCM Resita, dar si posibilele surprize care trebuie sa apara (poate Astra, poate Olimpia), ajungem usor la ideea ca acest campionat poate fi cel mai interesant din ultimii ani.
In Divizia B, iesenii asteapta, ca in fiecare sezon, promovarea Politehnicii. Ca niciodata, anul acesta s-au gasit fonduri pentru aducerea unor jucatori cu experienta (poate cu prea multa…) s-a gasit si un antrenor cu oarece firma si, nu in cele din urma, s-a reusit si implicarea factorilor locali in destinul fotbalistic al Iasului. Dezideratul nu este chiar greu de implinit, chiar daca orasul nostru se va confrunta cu doua foste divizionare A: Sportul si Chindia. Chiar daca Brasovul, cu troica sa infernala, nu concepe nimic altceva decit revenirea in primul esalon. Dar, indiferent de verdictul anului viitor, un nou drum s-a inaugurat si pe meleagurile bahluviene. Daca va fi continuat, promovarea mult dorita trebuie sa vina, mai curind sau mai tirziu! (Nicolae GRECU)

Comentarii