Alte stiri

marți, 21 martie 2000, 00:00
3 MIN
 Alte stiri

FC National a invins duminica, la Bucuresti, cu 4-1 (2-0), pe FC Arges Dacia Pitesti, in ultima intilnire a etapei a XXIII-a a Diviziei A. Au marcat: R. Niculescu (’32, ’59), M. Savu (’44, ’50) / Neaga (’71). La aceasta intilnire a fost prezent si Adrian Mutu (Inter Milano), care a venit in Romania duminica la prinz, intorcindu-se ieri in Italia. Clasament: 1. Dinamo – 62 p; 2. Rapid – 49 p; 3. FC Arges – 42 p; 4. Ceahlaul – 40 p; 5. Gloria – 38 p;… 9. FC National – 31 p.
Rapidistele sint la un pas de semifinale
Echipa de handbal feminin Rapid Bucuresti a invins duminica, in deplasare, cu 23-20, formatia franceza Dijon, in prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei Oraselor. Alte rezultate inregistrate in prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei Oraselor: Inter Bratislava (Slovacia) – Randers (Danemarca) 31-24; Byasen (Norvegia) – Zaglebie Lubin (Polonia) 35-25; Osijek (Croatia) – Frankfurt-sur-Oder (Germania) 31-25 si 24-25 (Osijek s-a calificat in semifinale). Partidele retur se vor disputa pe 25 si 26 martie.
Poloistii romani joaca in grupa A
Nationala masculina de polo a Romaniei va participa, in perioada 6-14 mai, la turneul de la Hanovra, contind pentru calificarea la JO de la Sydney, in grupa A, alaturi de Grecia si primele doua reprezentante ale Asiei, care urmeza sa fie desemnate dupa intrecerea continentala. Rezultatele tragerii la sorti, la masculin: Grupa A – Grecia, Asia 2, Romania, Asia 1. Grupa B – Slovenia, Iugoslavia, Olanda, Brazilia. Grupa C – Asia 3, Polonia, Rusia, Cuba. Grupa D – Columbia, Canada, Slovacia, Germania. Tragerea la sorti pentru competitia din cadrul JO de la Sydney va avea loc pe 14 mai, la Hanovra.
Gica Popescu nu joaca impotriva Greciei
Selectionerul Emeric Ienei a declarat ieri ca urmeaza sa decida in urmatoarele zile pe cine va convoca in locul lui Gica Popescu, care este accidentat, pentru amicalul cu Grecia, care va avea loc pe 29 martie, la Atena. Gica Popescu, convocat initial, nu va mai putea face parte din lot, din cauza unei intinderi suferita la muschii aductori, accidentare care necesita o pauza de aproximativ doua saptamini. Tehnicianul a mai spus ca fundasul Cristi Chivu (Ajax), convocat la lotul de tineret, ar putea reprezenta o solutie. Iulian Filipescu i-a declarat ieri lui Ienei ca formatia sa, Betis, care se afla intr-o situatie dificila in campionat, nu ar fi de acord sa-l lase sa vina la echipa nationala. "Nu o sa renunt la Filipescu", a precizat Ienei. Reunirea lotului va avea loc duminica, la Complexul Sportiv "Cotroceni", dupa care fotbalistii vor urmari partida intre FC National si Gloria Bistrita. Majoritatea jucatorilor care activeaza in strainatate se vor alatura nationalei luni, la Atena.
Fouhami are oferte din Spania si Anglia
Portarul marocan Khalid Fouhami (Dinamo) are oferte de transfer din partea unui club din Anglia si al unuia din Spania, ambele formatii fiind din prima liga, a declarat impresarul Cezar Rasuceanu. "Agentul FIFA, portughezul Jorge Gama, cu care colaborez, va sosi in Romania si il va urmari pe Khalid la una dintre partidele pe care Dinamo le va disputa in aceasta saptamina. Fouhami este cotat la o suma, in dolari, cu sapte cifre si cred ca va fi, din punct de vedere financiar, cel mai reusit transfer in strainatate al unui portar din campionatul nostru, dupa cel al lui Lobont la Ajax", a spus Rasuceanu. Fouhami, care are contract cu Dinamo pina la 1 iulie 2001, a fost remarcat la Cupa Africii pe Natiuni (CAN), unde a fost titular in toate cele trei partide pe care Marocul le-a disputat. La CAN, Fouhami a primit doua goluri, ambele in meciul cu Nigeria (scor 0-2), fiind considerat de presa marocana cel mai bun jucator al selectionatei "Leilor din Atlas", care a fost eliminata dupa faza grupelor.

Comentarii