Alte stiri

joi, 02 noiembrie 2000, 00:00
6 MIN
 Alte stiri

Dupa indelungi asteptari, perioada in care echipele care uzeaza frecvent de Sala Polivalenta au tot baleiat cu problemele legate de organizarea jocurilor intre Vaslui sau Focsani si Iasi, de luni au demarat lucrarile de inlocuire a suprafetei de joc din sala ieseana. Cele mai implicate persoane in aceasta actiune, Ioan Bucu (directorul Directiei pentru Tineret si Sport a Judetului Iasi) si Vasile Istrate (seful de complex al Asociatiei Bazelor Sportive), radiau de fericire, bucurosi de faptul ca in sfirsit s-a inceput lucrul. Licitatia care s-a organizat pentru incredintarea "operatiei", desfasurata pe 11 octombrie, a oferit firmei iesene "Iasicon" executia lucrarilor, termenele legale de verificare si contestatie fiind epuizate ulterior. Contractul semnat la sfirsitul saptaminii trecute a deschis front de lucru pentru angajatii firmei, care de luni au inceput operatiunile de decopertare. "Stiam ca parchetul salii este putred insa apreciam ca ar mai putea rezista inca un an sau doi. Insa, dupa ce au inceput lucrarile mi-am dat seama ca situatia nu mai suporta nici o aminare." – a declarat Ioan Bucu. In ceea ce priveste scindurile rezultate din fostul parchet, ele vor lua trei destinatii, dupa cum ne-a declarat Vasile Istrate: "Pentru a face o sauna la Stadionul Tineretului, pentru lemne de foc la Baza Nautica Dorobant si contracost pentru o parte din angajati." Noua suprafata de joc urmeaza sa fie dintr-un material artificial, finalizarea lucrarilor fiind estimata pentru sfirsitul lunii decembrie. In functie de posibilitati, cei care administreaza sala vor incerca sa inlocuiasca si instalatia de iluminare, insa cea mai sigura mutare este reprezentata de schimbarea tabelei de marcaj, provenita de la Sala Polivalenta din Bucuresti si care a suferit importante imbunatatiri. (Lucian M.)
Unirea 2000 remizeaza cu Laminorul
Marti dupa amiaza, pe stadionul Nena, divizionara C ieseana, FC Unirea 2000 a sustinut un nou meci amical cu Laminorul Roman, practic o revansa a partidei disputate cu putin timp in urma in orasul "tevarilor". Ca si la Roman, cind a fost 3-3, si partida de alaltaieri a consfintit o remiza, 1-1 (1-0) punctul gazdelor fiind reusit de Andrus. Desi sansele de promovare in divizia B sint infime deoarece diferenta de numai un loc fata de lider, Petrolul Moinesti, este spulberata de diferenta de puncte (13, la "adevar", in favoarea moinestenilor) Unirea 2000 ramine o placuta revelatie a acestui sezon, evolutia in fata unei echipe cu pretentii de promovare in prima liga, asa cum este Laminorul, fiind, din nou, meritorie. (Ov. MINEA)
Cupa "Petru Poni" – la editia a opta
Echipele scolii organizatoare s-au impus la toate categoriile de virsta
Din ce mai rare, competitiile fotbalistice pentru copii au intotdeauna ceva deosebit. Virsta participantilor, faptul ca micii fotbalisti nu au deprinderi si ifose de mari vedete, dramatismul oricarui meci, in care nu exista dinainte un cistigator, daruirea cu care se angajeaza in joc pustanii ori bucuria inscrierii unui gol, manifestata la fel de zgomotos si dupa ritualul intilnit pe marile stadioane, transforma o intrecere in care sint angrenati scolari intr-o oaza de puritate.
Pe aceasta linie s-a inscris si Cupa "Petru Poni" la fotbal organizata de Sc. nr.38, competitie ajunsa la a VIII-a editie. Participantele au fost impartite pe trei grupe, in functie de virsta. Competitia celor nascuti in anul 1989 a fost cistigata de prima echipa a scolii organizatoare (nr.38), pe locul secund s-a clasat FCM Poli, pe trei formatia secunda a Scolii 38, clasamentul fiind inchis de Sc. 9.
Ierarhia in grupa celor nascuti in anul 1988 a avut urmatoarea configuratie: 1. Sc. 38; 2. Sc. 9; 3. Sc.13; 4. Sc. "Wurmbrand". Scoala nr.38 s-a impus si la categoria celor nascuti in anul 1987, in clasament urmind Sc. ""Wurmbrand", Sc. 9 si Sc.38 II. La fel de disputata a fost si intrecerea celor mai mari scolari, la categoria celor nascuti in anul 1986 clasamentul aratind astfel: 1. Sc. 38 (I); 2. Sc. 38 (II); 3. Sc. 9; 4. Sc. 13. Cei mai buni portari au fost A. Corduneanu, C. Iftimie, R. Toma si I. Geoacas (toti de la Sc.38), in timp ce golgeteri au fost S. Such (Sc.9) si cei trei puncheuri de la Sc.38, V. Chiriac, V. Aivanoaie si I. Talpan. Mult mai dificil a fost de stabilit care sint cei mai buni jucatori, insa profesorii si antrenorii ce au avut echipe angrenate in competitie, N. Barbus, A. Ambrosie, A.Kereszy, D. Cananau, S. Stefan, M. Ionescu, plus directorul Scolii nr.38, M. Palimaru – ce a coordonat comitetul de organizare – au fost impresionati de A. Ciochina, C. Tincu, (ambii Sc.38) si M. Gabrea (Sc.9). Toti participantii au primit dulciuri, premiile laureatilor fiind suplimentate cu fructe si bauturi racoritoare oferite de sponsorii Ferma Vamasoaia, SC Saocma, Metro Pizza St. cel Mare si Comitetul de parinti al Scolii 38. (Leonard C.)
Isaila revine la FC Brasov
Daniel Isaila a fost legitimat, ieri, la FC Brasov, deoarece conducerea clubului Rapid nu a achitat suma de 307.000 de dolari pentru transferul definitiv in Giulesti. Isaila a evoluat citeva luni la giulesteni, fiind promovat de fostul antrenor, Anghel Iordanescu. Evolutia sa a fost apreciata, insa responsabilii rapidisti au decis sa nu-l achizitioneze. Fotbalistul a declarat ca este extrem de dezamagit de faptul ca nu poate juca in continuare la Rapid. "Imi pare rau ca nu am fost lasat in continuare sa ma remarc la Rapid si poate sa prind un contract avantajos in strainatate", a declarat Isaila. Antrenorul Gabriel Stan il asteapta pe Isaila la pregatirea de joi dimineata si este de parere ca intoarcerea sa la FC Brasov este benefica. Pe de alta parte, Buga nu doreste sa mai evolueze pentru Rapid, desi bucurestenii au achitat brasovenilor 110.000 de dolari in schimbul transferului sau definitiv: "Si-au batut joc de mine si m-au tinut mai mult pe banca de rezerve. Nu vreau sa mai joc la aceasta echipa, chiar daca Mircea Rednic mi-a promis ca imi va da o sansa. Am vorbit cu patronul Ioan Nicolaie si acesta a declarat ca va face tot posibilul sa ma legitimeze la FC Brasov", a precizat Buga.
Rapidistii, buni de plata
Comisia Juridica a LPF a obligat clubul Rapid sa plateasca, pina pe 14 noiembrie, jucatorului Sorin Botis diferenta de bani ramasa din prima rata contractuala. Comisia a acordat un termen pina pe 14 noiembrie pentru solutionarea pe cale amiabila a litigiului financiar dintre jucatorul Florin Batrinu si Universitatea Craiova. Comisia Juridica a respins ca fiind nefondata cererea lui Tinel Petre (Dinamo), precum si pe cea a clubului Foresta in legatura cu recuperarea unor sume cheltuite cu jucatorul Capusa. De asemenea, cererea FCM Bacau, aflat in litigiu cu Danut Munteanu, a fost respinsa ca fiind nefondata. M. Ilie (Gaz Metan), Balauru, Silvasan si Irinel Voicu (Rocar) si Irimia (Petrolul) au fost declarati jucatori liberi de contract.
Sportul trece in frunte
Rezultate inregistrate ieri, in partidele disputate in devans in cadrul etapei a XV-a Diviziei B, Seria I: Sportul Studentesc – Farul Constanta 1-0; Diplomatic Focsani – Poiana Cimpina 2-0. Primele locuri: 1. Sportul Studentesc – 31 p; 2. Midia – 28 p; 3. Farul – 26 p; 4. Roman – 26 p.
Seria a II-a: Electro Craiova – FC Rimnicu Vilcea 3-1
Matinca s-a apucat de arbitraj
Ieri dimineata, pe terenul II din Copou, FCM Poli Iasi a jucat un meci-scoala cu echipa de juniori II (copii nascuti in 1984) ai clubului, formatie pregatita de Marian Moldovan si Mihai Danila. Scorul nu a prezentat importanta, scopul propus fiind incercarea mai multor variante de joc in privinta meciului de simbata, de la Onesti, acolo unde, pe linga mai vechii absenti Medeleanu, Gheban si Serban va lipsi si Basascu, suspendat datorita cumulului de cartonase galbene. Va reintra in schimb Urdaru, care a fost suspendat pentru o singura etapa dupa eliminarea de la Borsec, capitanul iesenilor ispasindu-si pedeapsa simbata, in meciul cu Farul. De remarcat ca vedeta echipei din Copou, Vasile Matinca, usor accidentat, a preferat sa arbitreze meciul, el glumind la sfirsit: "La citi bani cistig la Poli, cred ca ies mai bine daca ma apuc de arbitraj. Si in judet daca arbitrez cred ca pot lua mai multi bani!" (Ovidiu MINEA)

Comentarii