Alte stiri

luni, 17 iunie 2002, 23:00
4 MIN
 Alte stiri

Prefectul judetului Dolj, Cornel Mondea, a declarat ca s-a inteles cu finantatorul formatiei Universitatea Craiova, Gigi Netoiu, pentru ca echipa olteana sa nu fie mutata de la Craiova.
"Am avut o discutie cu Netoiu, in urma careia ne-am inteles ca locul Universitatii este la Craiova si nu se pune problema mutarii clubului in alta localitate", a mentionat Mondea.
Prefectul de Dolj a precizat ca, in zilele urmatoare, Netoiu se va intilni cu reprezentanti ai Consiliului Local si Judetean si cu oameni de afaceri interesati sa investeasca la Craiova pentru a definitiva detaliile financiare ale intelegerii. Mondea a spus ca s-a stabilit ca aceasta intilnire sa aiba loc pina vineri. Oficialul craiovean a fost insotit la intilnirea cu Netoiu de deputatul PSD Valeriu Zgonea si de secretarul de stat in Ministerul Administratiei Publice, Ion Calin.
Radu Niculescu va juca la Besiktas
Atacantul Radu Niculescu a ajuns la un acord cu gruparea Besiktas, unde urmeaza sa primeasca 50.000 de dolari pe an, a anuntat cotidianul "Fanatik". "50.000 de dolari pentru Radu", a titrat cotidianul turc, care mentioneaza ca aceasta suma reprezinta o garantie pentru fotbalistul roman, deoarece salariul lui Niculescu ar putea fi marit in cazul in care acesta va avea evolutii bune. Potrivit cotidianului "Fanatik", gruparea Besiktas a ajuns la un acord cu jucatorul brazilian al lui Real Madrid, Savio. De asemenea, antrenorul formatiei turce, Mircea Lucescu, l-a convins pe jucatorul italian al Bresciei, Federico Giunti, sa evolueze, din sezonul urmator, la Besiktas.
Locul doi pentru floretiste la New York
Echipa feminina de floreta a Romaniei, formata din Laura Badea, Reka Szabo si Roxana Scarlat, s-a clasat pe locul al doilea la turneul de la New York, contind pentru Cupa Mondiala. Reprezentativa Romaniei, care trecuse in semifinale de Germania, a fost invinsa in finala, cu 43-27, de selectionata Rusiei. Turneul de la New York a reprezentat revenirea campioanei olimpice Laura Badea in competitii, dupa o pauza de aproximativ un an. Badea, in virsta de 32 de ani, si-a intrerupt activitatea sportiva mai mult de un an pentru ca a fost insarcinata, ea nascind, anul acesta, o fetita, Maria. Laura Badea va participa, in perioada 1-8 iulie, la Moscova, la Campionatul European de scrima, dupa care, in august, va concura la Campionatul Mondial, care se va desfasura la Lisabona.
Marius Niculae s-a intors in Portugalia
Marius Niculae isi va relua in aceasta saptamina recuperarea dupa operatia pe care a suferit-o la genunchiul sting, informeaza cotidianul "Record". Toti componentii echipei Sporting Lisabona se afla in vacanta, insa Marius Niculae a fost nevoit sa se intorca la Academia de Fotbal din Alcochete, pentru a-si putea continua tratatmentul. Potrivit "Record", Niculae a efectuat o vizita in Romania, unde a profitat de perioada de vacanta, insa s-a deplasat in fiecare zi la un centru de recuperare din Bucuresti, unde a urmat un program complex de recuperare. Jucatorul roman si-a reluat pregatirea cu doua saptamini inainte de ceilalti componenti ai lotului lui Sporting, avind in vedere ca testele si vizitele medicale sint prevazute pentru 1 iulie.
Moroianu, a treia la Villeneuve-d’Ascq
Atleta romana Rodica Daniela Moroianu a ocupat locul trei in proba de 5.000 m din cadrul reuniunii de la Villeneuve-d’Ascq. Moroianu, care a fost inregistrata cu timpul de 15 minute, 45 de secunde si 45 de sutimi, a fost devansata de Fatima Yvelain (Franta), care a fost cronometrata cu timpul de 15:40.63, si de irlandeza Una English (15:41.98).
Andrei Pavel pe locul 19 ATP
Tenismanul roman Andrei Pavel ocupa locul 19, cu 152 de puncte, in clasamentul ATP, dat publicitatii ieri la Monte Carlo. La rindul sau, romanul Adrian Voinea se afla pe locul 47, cu 80 de puncte, la egalitate cu finlandezul Jarkko Nieminen. Primele zece pozitii ale acestui clasament sint ocupate, in ordine, de urmatorii jucatori: Marat Safin (Rusia); Albert Costa (Spania), Andre Agassi (SUA), Roger Federer (Elvetia), Lleyton Hewitt (Australia), Thomas Johansson (Suedia), Tim Henman (Marea Brotanie), Juan Carlos Ferrero (Spania), Tommy Haas (Germania) si Jiri Novak (Cehia).
Florea a lepadat burlacia
Fotbalistul roman al echipei ucrainiene Sahtior Donetk, Daniel Florea, s-a cununat religios, la biserica Sfintul Silvestru din Capitala, cu Alina, nasi fiind jucatorul formatiei italiene Verona, Adrian Mutu, si sotia sa, Alexandra. Daniel si Alina erau deja casatoriti civil si au impreuna o fetita in virsta de trei ani. Mireasa a purtat o rochie din matase roz, iar mirele a fost imbracat intr-un costum negru. Alexandra Mutu, care este insarcinata, a purtat o rochie roz inchis, cu paiete, iar Adrian Mutu a fost imbracat, ca si mirele, intr-un costum negru. La cununia religioasa au mai asistat jucatorul Daniel Rednic si citiva fosti coechipieri de la Otelul Galati ai lui Daniel Florea. Sotii Florea vor pleca in luna de miere in Anglia, la Londra, acesta fiind cadoul de nunta oferit de nasul Adrian Mutu finilor sai.
Avem pretentii mari la rugby
Federatia Romana de Rugby a propus Asociatiei Europene de Rugby organizarea la Bucuresti a ultimului turneu de calificare la Cupa Mondiala de tineret din 2003. Echipa nationala de rugby sub 20 de ani a Romaniei s-a calificat in ultima faza preliminara a Cupei Mondiale de anul viitor, zona europeana, dupa ce a cistigat, la sfirsitul acestei saptamini, turneul de la Dusseldorf, unde a invins Republica Ceha, cu 57-5, si Germania, cu 42-11. "Noi am facut demersurile necesare si am propus ca orasul Bucuresti sa fie gazda fazei finale preliminare. Sper sa ni se acorde acest drept, pentru ca ar fi un lucru benefic pentru rugbyul romanesc. Un rapuns definitiv il vom primi, probabil, in cadrul Adunarii Generale, care va incepe pe 21 iunie, la Bucuresti", a declarat secretarul general al FRR, Radu Constantin.

Comentarii