Andrei Pavel nu s-a impiedicat de MacPhie

joi, 16 aprilie 1998, 23:00
2 MIN
 Andrei Pavel nu s-a impiedicat de MacPhie

Dupa ce trecuse, cu o zi inainte, de selectionata Bulgariei, echipa feminina de tenis a Romaniei a evoluat excelent miercuri seara si in compania jucatoarelor din Letonia, cistigind cu 3-0, in Grupa C a zonei Euro-africane a "Fed Cup". Romancele au evoluat foarte bine, nelasindu-le adversarelor nici un set, astfel ca s-au inregistrat rezultatele: Alice Pirsu – Liga Dermeijere 6-4, 6-4; Raluca Sandu – Elena Krutko 6-1, 6-2; Oana Golimbioschi/Raluca Sandu – Agnese Blumberga/Liga Dermeijere 6-2, 6-4.
Florenta Mihai (antrenoarea nationalei), a declarat ca, indiferent de rezultatul meciului de ieri seara, contra Africii de Sud, România este calificata in faza superioara a competitiei, care prevede alcatuirea unui tablou de 8 echipe unde vor avea acces numai primele doua clasate in cele patru grupe.
La Tokyo, Andrei Pavel (nr. 16) continua sa urce spre fazele superioare, turul al treilea aducindu-i o victorie cu 3-6, 6-3, 6-4 in fata americanului Brian MacPhie ("nasul" principalului favorit, Patrick Rafter, cu o zi inainte). De altfel, in decurs de doar 24 de ore, turneul japonez a ramas fara primii doi favoriti, Michael Chang luind loc de acum inainte in tribuna, alaturi de Rafter.
La Barcelona, spectatorii au creat o atmosfera infernala la meciurile pe care le-au disputat brazilienii Meligeni si Kuerten, ca o revansa fata de tratamentul la care au fost supusi jucatorii spanioli la intilnirea din primul tur al Cupei Davis de la Porto Alegre. Cum cei doi au pierdut, fanii catalani au plecat satisfacuti acasa, iar Kuerten s-a declarat "un pic trist" de cele intimplate. Oricum, pina la meciul cu Romania din septembrie, lui Kuerten ii va trece tristetea, asa ca nu-l vor mai deranja "incurajarile" propriilor fani.

Comentarii