Aoleu, Claudiu!

vineri, 28 noiembrie 2003, 00:00
2 MIN
 Aoleu, Claudiu!

Steaua: Hamutovski – Radoi, Mutica, Rachita, P. Stoica – Fl. Dumitru, Falemi (’81 – Pitu), Aliuta (’60 – Paraschiv), Bostina – Oprita (’81 – Dinita), Raducanu. Antrenor: Victor Piturca.
Arbitru: Florian Meyer (Germania).
1-0, min. 49: Kewell, lovitura cu capul cu pamintul din 6 m, dintr-o centrare deviata a lui Gerrard.
Meciul de pe Anfield Road a inceput furtunos. In min. 3, Claudiu Raducanu a ratat o ocazie uriasa, singur cu portarul Kirkland, lobul sau peste acesta trecind si peste poarta. Doua minute mai tirziu, la o lovitura libera executata de Gerrard, portarul stelist se remarca, respingind reluarea lui Owen. Dupa aceste prime minute de foc, meciul s-a mai calmat. In general, prima repriza a fost dominata de englezi, dar triunghiul defensiv Radoi – Mutica – Rachita a functionat perfect, chiar cu riscul unor faulturi care a adus, ultimilor doi, cartonase galbene, iar Hamutovski a avut doua interventii remarcabile. Mijlocul stelist a legat mai greu, iar virfurile n-au putut fi angajate, din cauza fortei deosebite a uriasilor Biscan si Hyppi?. In ciuda acestei dominari, cele mai mari ocazii ale primei reprize au apartinut Stelei: in afara de uriasa situatie a lui Claudiu din start, am mai remarcat un sut sanatos al lui Aliuta si o surprinzatoare lovitura de cap a lui Bostina, ambele trecute de putin pe linga poarta.
La trei minute de la reluare, ne amintim ca arbitrul partidei se numeste Meyer, chiar daca nu si Urs si scris cu „Y”, refuzind un penalty lui Claudiu Raducanu, la o interventie a lui Biscan. Un minut mai tirziu, o neatentie a lui Radoi, permite lui Kewell sa deschida scorul. In min. 57, un nou moment greu la poarta Stelei, Hamutovski respingind cu greu sutul cu efect, din lovitura libera, al lui Gerrard. In plina presiune a „cormoranilor”, Radoi prinde, in min. 63, un voleu naprasnic, iar Claudiu Raducanu rateaza preluarea intr-o pozitie buna. De-abia intrat in teren, Heskey pregateste sentinta de la 4 m, in urma unui corner, dar portarul stelist reuseste sa retina eroic, iar la faza urmatoare Owen scapa spre poarta dar trimite alaturi. Finalul partidei apartine echipei engleze, fara a ameninta prea mult poarta, dar cu trei minute inainte de final, Dinita are egalarea in virful ghetei, dupa ce l-a invirtit pe Hyppi? si a sutat, imprecis, la coltul lung din marginea careului mare. A fost ultima ocazie a Stelei, care nu a avut forta de a ataca mai consistent prestigioasa echipa engleza.

Comentarii