Au cartea verde

joi, 22 ianuarie 2009, 21:31
2 MIN
 Au cartea verde

Prima partida oficiala pe teren propriu a echipei iesene de baschet masculin va coincide cu aparitia in echipamentul Politehnicii a celor doi jucatori americani adusi in urma cu o saptamina. Desi au venit inaintea partidei de debut a iesenilor in 2009, cea de simbata trecuta cu Steaua, Robert Bishop si Bruce Cooper n-au putut fi transferati din cauza faptului ca n-au primit cartea verde. "Am avut ceva emotii dar s-a rezolvat. Pentru Bishop ii trebuia carte verde din SUA iar pentru Cooper din Mexic, unde a jucat prima oara. Le-am facut transferul si ei vor intra in meciul cu Rapid.", ne-a declarat directorul sportiv Petre Magurean. Graba cu care conducatorii au dorit legitimarea americanilor vine din dorinta de a prezenta suporterilor ieseni noile achizitii pentru ca partida cu bucurestenii nu reprezinta nici o problema pentru baietii pregatiti de Costel Moscalu. Cu doar doua succese smulse din noua partide jucate Rapid poate reprezenta doar un motiv bun de pregatire si omogenizare pentru studenti, care joaca saptamina viitoare un meci mult mai important la Galati, cu CSU, echipa angrenata si ea in lupta pentru promovare.

Veteranii deschid balul

Partida oficiala dintre Politehnica si Rapid va fi prefatata de o dubla amicala intre echipe de old-boys din Iasi si Chisinau. La baschet cei mai tineri dintre amatorii acestui sport vor putea sa vada la lucru legende ca Moisescu, Cilibiu ori Magurean. Echipa pregatita de Dan Pavelescu si Karoly Takacs va avea insa o misiune destul de grea in fata adversarilor de la Veteran Chisinau, formatie care inca mai evolueaza in primul esalon din Republica Moldova. Deschiderea manifestarii este facuta de fotbalisti, echipa Asociatiei Old-boys Politehnica intilnind o echipa similara de peste Prut. Gazdele au fost pe punctul de a se intari in extremis cu noul tehnician al echipei din Copou, Cristiano Bergodi, dar aceasta a declinat oferta pentru ca are antrenament la aceeasi ora. Incerta este si prezenta primarului Gheorghe Nichita.

Formatii

Old-boys baschet: Dan Moisescu, Ioan Cilibiu, Petre Magurean, Costel Moscalu, Gabi Mihailescu, Miki Harpa, Mihai Anton, Costel Pintilie, Anatolie Lupu, Gabriel Clapon, Sorin Balanescu, Bogdan Cihodaru.

Old-boys fotbal: Gheorghe Nichita, Dumitru Anton, Virgil Grierosu, Sorin Boca, Cristi Starica, Vasile Lupascu, Virgil Starica, Catalin Lazar, Sorin Vinca, Cornel Groza, Cristi Dascaleanu.

Programul manifestarii:

17.00 – fotbal old-boys,

17.45 – baschet old-boys;

18.30 – prezentarea echipei Politehnica;

18.45 – meci oficial de Divizia B, Politehnica – Rapid.

Comentarii