Au uitat sa ia banii

miercuri, 16 ianuarie 2008, 22:06
3 MIN
 Au uitat sa ia banii

Desi a fost inclusa pe lista de finantare a Fundatiei Sportului Iesean (FSI) pentru a doua jumatate a anului 2007, echipa ieseana de baschet masculin Politehnica Millenium Center n-a mai apucat sa intre in posesia banilor. Si asta pentru ca cei din conducerea echipei au uitat sa semneze contractele de finantare. La mijloc erau 25.000 lei, adica 5.000 lei pe luna incepind din august 2007.

"Dupa ce s-a aprobat finantarea le-am dat formulare de contract in alb conducatorilor, pe care urma sa le semnam ulterior. Eu i-am asteptat dar ei n-au mai venit. Acei bani nu mai pot fi recuperati si eventual putem vorbi doar de o noua finantare pentru acest an, in cuantumul pe care-l va decide Consiliul Director.", ne-a declarat directorul executiv al FSI, Romeo Olteanu, care s-a aratat mirat de faptul ca managerul de la Millenium Center, Sorin Balanescu, n-a mai continuat demersurile legate de finantare.

Cit il priveste pe Balanescu acesta confirma ca n-a semnat nici un contract direct cu FSI dar s-a bazat pe protocolul incheiat cu CS Politehnica. "Am facut cererea de finantare impreuna cu Politehnica prin care solicitam sprijin pentru 30% din buget. Pai ce-ar mai fi trebuit sa facem? Asa se intelege sustinerea sportului iesean. Nu mai avem nevoie de finantare. Daca vor sa ne dea bani in 2008 sa-i dea in contul echipei de baschet feminin.", spune Balanescu.

In alta ordine de idei, campionatul esalonului secund de baschet masculin s-a reluat de simbata insa echipa ieseana nu s-a gasit printre competitoare pentru ca formatia pregatita de Costel Moscalu trebuia sa intilneasca pe Gama Cahul, echipa care nu s-a prezentat la turneul din decembrie de la Galati si a anuntat ca se retrage din competitie. Asa ca debutul in acest an pentru studenti este programat simbata viitoare, pe 26 ianuarie, cind se joaca derby-ul cu CSU Galati.

Cu pregatirile reluate deja (chiar daca in formula numerica mai restrinsa), Poli Millenium Center aproape ca nu concepe sa nu termine seria din care face parte pe prima pozitie, pentru a accede in faza urmatoare, turneul semifinal. Daca in turul campionatului au pierdut doua jocuri importante in deplasare, iesenii "s-au scos" dupa ce au cistigat toate partidele in turneul de la Galati si acum pleaca cu prima sansa la calificare cita vreme au de disputat cele mai importante jocuri pe teren propriu (pe 26 ianuarie cu liderul CSU Galati si pe 16 februarie cu Municipal Bucuresti). "Cele mai importante meciuri din retur le avem pe teren propriu si n-ar trebui sa ratam calificarea. Eu ma gindesc insa mai departe pentru ca avem nevoie sa mai completam lotul.", spune Costel Moscalu.

Desi parea la un moment dat perfectibila revenirea la Iasi a lui Madalin Nicolae nu mai este de actualitate pentru ca jucatorul a fost rechemat la prim-divizionara din Rm. Vilcea dupa ce au existat ceva probleme de comunicare in toamna. Tot la capitolul reveniri s-a tatonat si pista Mitica Anghel insa pivotul veteran s-a dus la Brasov pentru a-si continua contractul semnat la inceputul sezonului. In aceste conditii, iesenii cauta alte solutii si agreeata pare a fi acum pista ex-iugoslava. Totul depinde insa de nivelul de investitii dorit de conducatorii echipei, mai precis de managerul de la Millenium Center, Sorin Balanescu

Conducatori, pregatiti proiectele!

Consiliul Director al Fundatiei Sportului Iesean se va intruni saptamina viitoare pentru a decide cum va finanta sportul de pe Bahlui in acest an. "Vrem sa stabilim nivelul de finantare al sportului iesean pe intreg anul 2008 si de aceea asteptam in zilele urmatoare proiecte de la toate gruparile care au mai primit finantare de la noi si care isi cunosc nevoile pentru acest an. Proiecte pot depune si cluburi noi dar care au obligatoriu Certificate de Identitate Sportiva. Daca pe parcurs vor mai apare evenimente care pot intra in atentia noastra le vom analiza dar baza finantarii va fi facuta acum.", ne-a declarat Romeo Olteanu, directorul executiv al FSI

Comentarii