Balotelli a paralizat „Batrina Doamna”

Subtitlu

joi, 31 ianuarie 2008, 22:09
3 MIN
 Balotelli a paralizat „Batrina Doamna”

Cupa Italiei. Formatia Inter Milano a cistigat cu 3-2 meciul desfasurat la Torino, in compania echipei Juventus in mansa secunda a sferturilor de finala. In tur, scorul a fost egal, meciul de pe "Delle Alpi" fiind de o spectaculozitate deosebita si un dramatism rarisim, in ciuda faptului ca ambele echipe, preocupate mai mult de campionat, au folosit multi jucatori tineri. Unul dintre acestia, Mario Balotelli Bawuah (nascut la Palermo, acum 17 ani si jumatate, din parinti emigrati din Ghana), caruia i se prevede a deveni un nou Del Piero al fotbalului italian, a deschis scorul pentru Inter (’10), dar adevaratul Del Piero a restabilit egalitatea patru minute mai tirziu, pentru ca Vincenzo Iaquinta sa preia conducerea pentru gazde (’31). Sansele Interului pareau minime, dar uruguayanul Cruz a egalat in min. 39, pentru ca acelasi Balotelli sa inghete definitiv sperantelei "Batrinei Doamne" printr-o reusita de exceptie, in min. 57.Balotelli a debutat in prima echipa a Interului in decembrie, intr-un meci cu Cagliari (2-0) si a inscris doua goluri intr-o alta partida din Coppa d’Italia, contra Regginei (4-1).  Cristian Chivu nu a fost folosit de antrenorul interist Roberto Mancini, el fiind pastrat pe banca de rezerve. In semifinalele programate pe 16 aprilie si 7 mai, Inter va intilni Lazio, iar Roma se va confrunta cu Catania.

Cupa Spaniei. Formatiile Valencia si Getafe au intrat in semifinalele Cupei Spaniei, dupa ce au eliminat in sferturile de finala pe Atlético Madrid, respectiv Mallorca. Meciul Atlético – Valencia era cel mai important, intrucit formatia valenciana cistigase turul cu 1-0. Partida a avut un inceput plin de speranta pentru fanii de pe "Vicente Calderon", madrilenii conducind in min. 18 cu 2-0, dupa autogolul lui Monteiro si reusita superba a lui Agüero. Insa tot atit de repede s-a facut 2-2, tot printr-un autogol (Santana – min. 27) si reusita lui Mata din min. 35. Atlético a cistigat partida cu 3-2, prin golul victoriei marcat de Esprin (’60), dar scorul a fost insuficient pentru calificare. Fara Cosmin Contra (menajat), Getafe spera in calificare la Mallorca, dupa ce cistigase pe teren propriu cu 1-0. Insularii au reusit doua goluri, prin Ariel Ibagaza (‘7 – penalty) si Arango (’55), insa Getafe a inscris golul calificarii cu opt minute inainte de final, prin Granero. Aseara, s-au disputat si celelalte doua sferturi: Bilbao – Santander (in tur, 0-2) si Barcelona – Villarreal (0-0).

Cupa Germaniei. VfB Stuttgart s-a calificat in sferturi, dupa ce a invins in deplasare, cu scorul de 3-2 formatia de amatori a clubului Werder Bremen, meciurile din Cupa Germaniei disputindu-se intr-o singura mansa. Campioana Germaniei a condus cu 3-0, prin golurile marcate de Mario Gomez. Ciprian Marica a jucat titular, si a avut o evolutie stearsa, ironizata de ziaristii de la "Stuttgarter Zeitung": Marica va ramine in memoria spectatorilor doar pentru ghetele sale portocalii", se scrie in comentariul din ziarul german. O alta fruntasa a Bundesligii, Schalke 04, a fost eliminata de Wolfsburg, pe terenul acestei echipe. Danezul Peder Løvenkrands a inscris in min. 27 pentru Schalke, dar Karimov a egalat in ultimul minut al timpului regulamentar, Wolfsburg cistigind la lovituri de departajare. In alte doua optimi s-au inregistrat rezultatele: Carl Zeiss Jena – Arminia Bielefeld 2-1; Borussia Dortmund – Rot Weiss Essen – Hamburg 0-3. In sferturi s-au mai calificat: München 1860, Hoffenheim, Bayern München si Borussia Dortmund.

Senegal, out!

Cupa Africii, grupa D: Tunisia – Angola 0-0; Senegal – Africa de Sud 1-1. Camara (’37) / van Heerden (’13). Clasament: 1. Tunisia – 5 p; 2. Angola – 5 p; 3. Senegal – 2 p; 4. Africa de Sud – 2 p. Programul sferturilor (3-4 februarie): Ghana – Nigeria, Coasta de Fildes – Guineea, Egipt – Angola si Tunisia – Camerun

Comentarii