Calificare prin umilinta

sâmbătă, 15 iunie 2002, 23:00
2 MIN
 Calificare prin umilinta

Polonia: Madjan – Klos (’89 Waldoch), Glowacki, Zielinski – Krzynowek, Murawski, Kozminski, Kucharski (’65 Ma. Zewlakow) – Kryszalowicz, Olisadebe (’86 Sibik), Zurawski.
SUA: Friedel – Sanneh, Pope, Agoos (’36 Beasley), Hejduk – Donovan, O’Brien, Reyna, Stewart (’68 Jones) – Mathis, McBride (’58 Moore).
Arbitru: M. Lu Jun (China).
1-0, min. 3: Olisadebe , cu capul, dupa o faza bilbiita de fundasii americani;
2-0, min. 5: Kryszalowicz, cu un sut puternic din coltul sting al careului;
3-0, min. 66: Marcin Zewlakow , cu o superba lovitura de cap;
3-1, min. 83: Donovan, dupa o minge prelungita cu capul de Mathis.
Daca acest meci s-ar fi jucat in prima etapa a grupelor, marea majoritate a chibitilor ar fi "luat" echipa Poloniei drept principala favorita. Asa, insa, dupa rezultatele surprinzatoare din prima saptamina a Mondialului, nationala lui Bruce Arena era considerata drept echipa cu sansa intii la victorie, mai ales ca yankeii jucasera foarte spectaculos pina acum. Ieri, la Daejeon, fotbalul si-a intrat in matca sa normala, Polonia cistigind fara probleme si spalindu-si intr-o oarecare masura rusinea eliminarii din faza grupelor. Americanii au avut o posesie a balonului impresionanta, de peste 65%, au dominat teritorial, dar marile ocazii de gol au aparut la poarta lui Friedel. Soarta intilnirii s-a decis in buna masura inca din primele cinci minute, cind europenii s-au distantat la doua goluri pe tabela de marcaj. Mai intii a marcat atacantul "de ciocolata", Olisadebe. Dupa numai un minut, americanii au avut iluzia egalarii, insa golul marcat de Donovan a fost anulat pentru fault in atac. Polacii au plecat imediat pe contraatac si au punctat pentru 2-0, prin Kryszalowicz. A urmat, evident, o adevarata canonada asupra careului lui Majdan, dar ocaziile clare de gol au fost rare,
trecute in contul lui McBride si O’Brien. Intre timp, jucatorii lui Engel si-au permis sa mai traga o data in bara, prin Zurawski. Dupa pauza meciul a curs in acelasi mod, dar echipa de rezerve a polonezilor a devenit si mai percutanta pe contraatac. Astfel, nimeni nu s-a mirat ca in minutul 66 scorul a devenit 3-0, in urma unei faze care curs snur. Putea fi chiar 4-0 zece minute mai tirziu, cind omniprezentul Zurawski a ratat lovitura libera acordata pentru faultul asupra lui Kryszalowicz.
Pe final, Donovan marcheaza golul de onoare, dar deja toata lumea era cu gindul la celalalt meci al grupei. Abia dupa ce s-a aflat rezultatul de la Incheon Reyna si ai sai au gasit putere sa se bucure, in timp ce polonezii erau deja la dusuri… (ICT)
Clasamentul grupei D
1. Coreea S. 3 2 1 0 4-1 7
2. SUA 3 1 1 1 5-6 4
3. Portugalia 3 1 0 2 6-4 3
4. Polonia 3 1 0 2 3-7 3

Comentarii