Camacho sare la gitul arbitrului

luni, 17 iunie 2002, 23:00
2 MIN
 Camacho sare la gitul arbitrului

Selectionerul reprezentativei Irlandei, Mick McCarthy, a declarat ca echipa sa merita sa se califice in sferturile de finala ale Cupei Mondiale, dupa meciul cu Spania. "Baietii mei au facut un meci excelent si sint mindru de ei. A fost extraordinar sa fiu alaturi de acesti jucatori. Am avut o evolutie buna la aceasta Cupa Mondiala si am fi meritat sa mergem mai departe", a spus McCarthy. La rindul sau, selectionerul echipei Spaniei, José Antonio Camacho, considera ca elevii sai au meritat victoria in meciul cu Irlanda si a criticat arbitrajul suedezului Andrers Frisk. "Cred ca am meritat victoria. Timp de o jumatate de ora am evoluat, practic, in noua oameni, Albelda iesind de pe teren din cauza unei accidentari, iar Luis Enrique fiind obosit. Am avut norocul de a ajunge la loviturile de departajare, dupa ce am ratat mai multe ocazii. Arbitrul nu ne-a ajutat, avind in vedere ca a dictat un penalti, care, dupa parerea mea, nu a existat. In plus, a fluierat tot timpul impotriva noastra, in timp ce irlandezii faceau tot ceea ce doreau. Nu m-am gindit niciodata ca am putea pierde. Am avut trei sau patru ocazii de a marca, dar s-a fluierat ofsaid. Ar fi trebuit sa cistigam meciul inaintea executarii loviturilor de departajare. Nu am fost nervos, dar la un asemenea meci emotiile sint puternice, din aceasta cauza m-am miscat tot timpul" , a spus Camacho. Referitor la viitorul adversar al Spaniei, cistigatoarea meciului dintre Italia si Coreea de Sud, selectionerul spaniol a afirmat: "Italienii au aratat ca au multa experienta, iar sud-coreenii sint motivati, avind in vedere ca joaca pe teren propriu. Ambele echipe sint periculoase".
Gaizka Mendieta, autorul ultimului gol al Spaniei, la loviturile de departajare, a spus: "In momentul cind m-am dus sa execut lovitura de la 11 metri, nu m-am gindit ce inseamna acea lovitura. Nu m-am gindit la nimic altceva decit cum sa execut acel penalti. Ma bucur pentru toti cei care ne-au urmarit. Am suferit, dar am reusit. Esential este ca vom juca in sferturile de finala, dar meciul nu va fi deloc usor".
In schimb, Steve Staunton, capitanul selectionatei Irlandei, s-a aratat foarte dezamagit: "Este trist. Sint epuizat si trist. Toti jucatorii au evoluat la capacitate maxima, dar acum ne intoarcem acasa. Mi-ar fi placut sa ramin pe teren pina la finalul meciului, dar am primit o lovitura puternica in prima repriza. Este pacat ca nu am reusit sa marcam in prelungiri deoarece spaniolii au jucat astfel incit sa ajunga la loviturile de departajare. Selectionerul este dezamagit, dar a fost extraordinar. Este un antrenor bun".

Comentarii