Canotoare iesene de argint

luni, 28 iulie 2008, 20:58
1 MIN
 Canotoare iesene de argint

Rezultatele de exceptie reusite in ultimii ani de canotoarele de la CSM-LPS Iasi au fost confirmate din plin la Campionatele Mondiale de juniori care s-au incheiat saptamina trecuta la Linz, in Austria.

Aflate in barca de 8^1 Irina Dorneanu si Geanina Zlavog au reusit sa termine cursa pe locul secund. "Marea favorita a cursei era Germania. Fetele le-au invins pe nemtoaice dar nu s-au asteptat si le-au scapat din vedere pe americance, care au cistigat titlul.", spune antrenorul Ioan Lazariuc despre performanta sportivelor sale.

Cea de-a treia mare speranta a iesenilor la Olimpiada din 2012, Mihaela Petrila, a reusit sa termine proba de simplu visle pe locul IV, rezultat considerat si mai bun de catre tehnician. "Proba de simplu este regina concursurilor si acest loc sub podium reusit de Petrila este deosebit in conditii unei concurente puternice.", a mai adaugat Lazariuc despre sportiva care va avea drept sa participe si la editia din 2009 a Mondialelor de junioare.

Programate anul viitor in Franta, CM vor fi criterii de calificare pentru prima editie a Jocurilor Olimpice ale juniorilor, competitie care este programata in 2010 la Osaka, in Japonia. "Pentru Olimpiada juniorilor se vor califica doar doua echipaje din fiecare tara, indiferent de proba. Nu-mi fac probleme ca Iasul nu va avea sportivi in acele barci pentru ca si din urma vin sportivi cu rezultate remarcabile.", a mai completat Lazariuc

Comentarii