Corsica, tarmul ultimei sperante

miercuri, 22 august 2012, 22:35
3 MIN
 Corsica, tarmul ultimei sperante

Presedintele clubului AC Ajaccio, Alain Orsoni, a declarat, ieri, pentru cotidianul L’Equipe, ca atacantul Adrian Mutu va sosi, luni, 27 august, in Corsica, urmand sa efectueze vizita medicala si sa semneze pe doua sezoane. "Adrian m-a sunat marti seara pentru a-mi spune ca a ajuns la o intelegere cu Cesena si au fost rezolvate formalitatile de reziliere. Luni el va sosi la Ajaccio. Marti dimineata va efectua vizita medicala, iar marti dupa-amiaza va semna un contract pe doua sezoane", a declarat Orsoni.  Tot miercuri, Adrian Mutu a anuntat pe contul sau de Twitter ca luni va sosi la Ajaccio, echipa din prima liga franceza. "Ajaccio, vin! Voi fi in Corsica luni!!!", a scris Mutu pe Twitter in italiana.Tot pe Twitter, dar in noaptea de marti spre miercuri, Mutu a postat un desen reprezentand un cap de maur cu o basma legata pe frunte aflat pe emblema clubului francez Ajaccio. De asemenea, Cesena a postat un comunicat pe site-ul oficial in care precizeaza ca a reziliat de comun acord contractul cu Adrian Mutu, care expira la finalul sezonului viitor.  

Luni, Alain Orsoni afirma ca mizeaza in atragerea atacantului Adrian Mutu catre echipa franceza pe un salariu probabil "acceptabil" si pe faptul ca ii ofera romanului increderea unui club de pe "o insula primitoare. "Orsoni a declarat ca Mutu ar urma sa aiba la Ajaccio un salariu "departe de jumatatea sumei pe care o primeste in Italia". Avand in vedere faptul ca romanul este platit la Cesena cu 150.000 de euro pe luna, salariul lunar al lui Mutu la Ajaccio ar fi mai mic de 75.000 de euro.   Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, la postul RMC, ca a ajuns la un acord cu Ajaccio: Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, la postul RMC, ca a ajuns la un acord cu Ajaccio: "Este echipa potrivita la momentul potrivit. Am apreciat foarte mult modul in care presedintele mi-a prezentat lucrurile, pasiunea pe care a pus-o in prezentarea proiectului si dorinta ca eu sa vin aici. Este o echipa de mijlocul clasamentului, un proiect interesant pentru mine si abia astept sa fiu parte din acest proiect", a declarat Mutu la RMC.Transferul lui Mutu a fost anuntat si oficial de gruparea corsicana:  "Marele jucator, care a evoluat la Cesena in Serie anul trecut (28 meciuri, 8 goluri in campionat) a mai evoluat la Inter Milano, Juventus Torino, Parma, Fiorentina sau Chelsea, care l-a cumparat pentru peste 20 de milioane de euro in 2003. Jucatorul are peste 100 de goluri in Serie A cu echipele la care a jucat. El este si international roman (72 selectii – 34 goluri). Adrian Mutu va fi probabil disponibil pentru urmatorul meci de pe teren propriu, ACA-Evian, de sambata, 1 septembrie", se arata in comunicatul postat pe site-ul oficial.  Presa si site-urile sportive franceze acorda spatii mari sosirii lui Mutu in Ligue 1, portarul subliniind ca romanul are un "talent incredibil dar un comportament nedemn pentru un fotbalist profesionist". Astfel, sursa citata reaminteste ca Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina si sibutramina, ca a fost amendat si exclus din echipa nationala.

Atacantul roman, in varsta de 33 de ani, a retrogradat cu Cesena in Serie B. Presa italiana a scris in aceasta vara ca Mutu a avut oferte din Emiratele Arabe Unite, Qatar, Brazilia, Turcia, dar si de la formatia elvetiana FC Sion.

Salvati de la retrogradare

Ajaccio (Athetic Club Ajaccien) este un club infiintat in 1910 si a fost de opt ori campion al insulei pe care s-a nascut Napoleon Bonaparte. A jucat rar in Ligue 1, in care a promovat in sezonul 2010-211, iar in cel recent incheiat s-a clasat pe locul XVI, salvandu-se in extremis de la retrogradarii. Pe plan local, Ajaccio a fost in urma rivalei sale, Bastia, fosta finalista a Cupei UEFA. Cei mai cunoscuti jucatori care au trecut pe acolo au fost Marius Trésor, Sébastien Squilaci si internationalul croat Dado Prso. Printre antrenorii care au activat la Ajaccio notam pe Rolland Courbis (fost jucator al clubului), Ruud Krol si Gernot Rorh. In prezent, Alex Dupont l-a inlocuit pe antrenorul din sezonul trecut, Olivier Pantaleoni. Printre viitorii colegi ai lui Mutu se numara portarul mexican Guillermo Ochoa, algerianul Medjani, marocanii Belghazouani si El Hany, iar in atac Mutu ar putea face cuplu cu Delort sau Guiglotti.

Comentarii