Cuplaj la Polivalenta

vineri, 15 februarie 2008, 22:15
2 MIN
 Cuplaj la Polivalenta

Dupa ce s-a luptat cu retrogradarea doi ani la rind, echipa ieseana de baschet feminin incearca in acest sezon o premiera, calificarea in play-off-ul Diviziei A. Chiar daca nu este fortata prin obiectiv sa faca acest lucru Politehnica-National n-are voie sa scape sansa ivita cu atit mai mult cu cit clasarea pe locul opt in finalul sezonului regulat depinde aproape exclusiv de fortele proprii, de modul cum iesencele vor rezolva duelul cu singura contracandidata la aceasta pozitie, CSM Oradea.

Iar ocazia cea mai potrivita se iveste astazi, cind echipa lui Gabi Mihailescu primeste replica bihorencelor, echipa care in tur s-a impus cu 76-61. Pentru a anula avantajul pe care oradencele il au acum in clasament studentele au nevoie de o victorie si mai ales de una la minim 16 puncte avans, pentru a se asigura de calificare in cazul in care finalul de sezon gaseste echipele la egalitate de puncte in clasament. Desi un succes in aceste conditii ar creste semnificativ sansele gazdelor de a-si vedea visul cu ochii, o victorie cu consistenta mai mica n-ar trebui sa aduca disperarea daca oradencele n-o sa produca cine stie ce surprize pe parcurs iar iesencele vor compensa ulterior cu inca o victorie, cel mai probabil in partida de acasa cu Sportul Studentesc Bucuresti.

Pentru ca gindurile baschetbalistelor sa se concentreze exclusiv pe aceasta partida conducatorii au rezolvat problema drepturilor salariale la zi si, in plus, au pus la bataie o prima care poate ajunge la nivelul jucatoarelor de baza pina la 500 de lei. Daca starea medicala a moldovencei Ala Causan s-a mai imbunatatit, Mihailescu se confrunta cu o alta problema dupa ce Irina Suetina si-a luxat un deget la un antrenament si este incerta pentru aceasta intilnire.

Celelalte partide ale etapei a XV-a: CSS-LMK Sf. Gheorghe – Teleorman Alexandria (in tur, 68-73), Sportul Studentesc Bucuresti – ICIM Arad (51-72), Olimpia Bucuresti – Rapid Bucuresti (52-73) si U-TCRE Cluj – CET Govora (67-46). Partida Municipal Tirgoviste – Unirea Dej s-a jucat ieri si s-a incheiat cu scorul de 75-38.

Derby si la masculin

Din postura de lideri ai seriei din care fac parte, baietii lui Costel Moscalu joaca astazi un derby care le poate consfinti cistigarea seriei, cu o etapa inainte de finalul sezonului regulat. Adversar le este CSM Bucuresti, formatie care trage si ea din rasputeri sa prinda turneul semifinal macar din postura de ocupanta a locului secund.

Daca in partida tur bucurestenii s-au impus, raportul victoriilor a devenit egal dupa ce Poli Millenium Center a cistigat duelul de la turneul din decembrie 2007 disputat la Galati.

Ramine de vazut cum vor decurge ostilitatile astazi intre o echipa gazda care n-a miscat nimic pe piata transferurilor in vacanta de iarna si o alta oaspete care s-a intarit cu doi jucatori autohtoni atrasi de la echipe de prim esalon, Cezar Stanescu (Asesoft Ploiesti) si Marian Minea (CS Otopeni), ultimul fiind un fost jucator al iesenilor, pentru o scurta perioada de timp, in urma cu trei ani.

Comentarii