Delegare ciudata

marți, 06 iunie 2006, 20:59
2 MIN
 Delegare ciudata

Chiar daca Petrosaniul si Vasluiul vor atrage astazi privirile majoritatii microbistilor romani, pentru ieseni partida pe care Poli o disputa pe terenul lui FC National are inca rezonante importante. Iesenii au sanse teoretice de a urca in clasament (chiar pina pe locul 8), in ipoteza unui succes in „Cotroceni”, rezultat care ar trebui insa coroborat cu ratarea victoriilor de catre Bistrita, Timisoara si Otelul, lucruri posibile daca tinem cont de meciurile grele pe care le au primele doua echipe amintite si de faptul ca Galatiul, care nu se descurca prea bine pe teren propriu, va fi vizitat de o echipa, Pandurii, care are inca sanse (teoretice, ce-i drept!) de a evita retrogradarea. Tocmai daca tinem cont de aceste aspecte, surprinde delegarea la meciul Iasului de astazi a unei brigazi conduse de un galatean, Marius Bocaneala, care este chiar cumnatul presedintelui Otelului, Marius Stan. Mai trebuie spus ca Bocaneala a fost unul din putinii arbitri de care Poli s-a plins in actualul retur, datorita manierei in care a oficiat la partida de la Bistrita, cind Gloria a invins cu 1-0. Totusi, presedintele lui Poli, Sorin Boca spera ca arbitrul sa fie impartial, oficialul iesean mizind pe faptul ca „in Bucuresti se arbitreaza sub lupa”.
Poli a plecat ieri spre Capitala, cu autocarul nou al RATC, antrenorul Ionut Popa neputind conta pe Ionut Bilba, care nu si-a stricat reputatia de colectionar de cartonase galbene, avertismentul vazut simbata, cu Argesul, aducindu-i golgeterului moldovean o noua suspendare, Toma si Ciobanu, invoiti datorita unor probleme personale si Arhire, plecat la probe in Ucraina. In aceste conditii, Onofras va evolua fundas dreapta, o alta mutare surprinzatoare fiind titularizarea portarului Plesca, ce a fost legitimat si la National, antrenorii vrind sa-i dea si acestuia o sansa.
In ceea ce le priveste pe gazde, acestea au ratat un sezon ce se anunta furtunos, pierderea finalei Cupei Romaniei si mai multe esecuri determinind un regres. Totusi, Nationalul a ramas in centrul atentiei in ultima perioada, datorita multitudinii de scandaluri in care a fost implicata, presedintele Constantin Iacov ducind razboaie pe mai multe fronturi. Trebuie precizat ca si gazdele se gindesc la celelalte partide, cistigarea campionatului de catre Rapid putindu-le aduce viza de Europa!
In privinta traditiei, aceasta este net de partea bucurestenilor, care anul trecut au administrat Iasului un umilitor 6-0, Nationalul cistigind si ultimele doua meciuri din Copou, 2-1 in sezonul trecut si 3-2 in tur, cind Poli a ratat doua penaltiuri!
Formatiile probabile
National: Nae – Ghindeanu, Burca, Mehmedovic, Panc – Abiodun, Herea, Bundea, M. Oprea – Griffiths, Marin.
Poli: Plesca – Onofras, Bernard, Onut, Bordeanu – Tincu, Gavatorta, Iurisniti, Saric, Miclea – Bilba.
Arbitrii partidei sint: Marius Bocaneala (Galati); Eduard Dumitrescu (Pitesti), Ghoerghe Negoita (Braila). Observatori: Sorin Satmari si Vasile Avram (ambii din Bucuresti).

Comentarii