Fara Mutu, fara Rosu

marți, 20 martie 2001, 00:00
2 MIN
 Fara Mutu, fara Rosu

Fotbalistul Adrian Mutu, accidentat, duminica, la piciorul sting, in partida Verona – Vicenza, nu va mai face parte din lotul reprezentativei Romaniei pentru partidele cu selectionatele Italiei si Georgiei, din preliminariile Cupei Mondiale din anul 2002, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, antrenorul echipei "tricolore", Ladislau Bölöni. Mutu a suferit o entorsa la genunchi si o intindere de ligamente, motiv pentru care va trebui sa ia o pauza de cel putin trei saptamini. Totusi, Mutu va veni in cantonamentul "tricolorilor", pentru a sta impreuna cu colegii sai de la echipa nationala. Totodata, Bölöni a renuntat la convocarea lui Laurentiu Rosu, deoarece mijlocasul echipei Numancia nu a mai fost folosit in partidele din campionatul Spaniei. "Din lotul de 22 de jucatori trebuia sa renunt la doi dintre ei. La Mutu am fost nevoit sa iau aceasta decizie din cauza accidentarii sale. La Rosu am renuntat si pentru ca pe postul sau evolueaza Catalin Munteanu, jucator care are meciuri in picioare" , a precizat Bölöni.
Bölöni a declarat ca jucatorii romani sint dornici sa invinga reprezentativa Italiei, echipa care, in ultimul an, a cistigat doua partide impotriva selectionatei Romaniei (scor 2-0 – la Euro 2000 si 3-0 – in preliminariile CM 2002). "Chiar daca italienii au un avantaj psihic oferit de ultimele doua partide disputate cu selectionata Romaniei, fotbalistii tricolori nu se vor bloca in fata acestui dezavantaj. Sint convins ca jucatorii nostri au inteles ca Romania trebuie sa se revanseze in fata acestui adversar", a adaugat Bölöni.
Antrenorul roman a estimat ca selectionata Italiei are cel mai bun sistem defensiv din lume. "Pentru a le sparge apararea trebuie sa facem lucruri deosebite. Italienii sint niste jucatori talentati, insa cel mai important este sa eliminam greselile pe care le-am comis in ultimele doua partide cu Italia", a precizat tehnicianul echipei nationale.
Bölöni a declarat ca este impresionat de gabaritul fizic ridicat al selectionatei Georgiei, echipa care seamana foarte mult cu reprezentativa Romaniei din anii ’90. "Georgienii au o mare foame de afirmare. Mi-as dori sa-i motivez pe jucatorii romani dupa o victorie in fata Italiei, pentru a intelege ca formatia Georgiei trebuie privita cu tot respectul" , a adaugat selectionerul. Jucatorii formatiei Romaniei vor efectua, joi, de la ora 18.00, antrenamentul oficial pe stadionul "Steaua".Reprezentativa Romaniei va intilni, simbata, de la ora 21.30, pe stadionul "Steaua" din Bucuresti, selectionata Italiei, urmind ca, pe data de 28 martie, la Tbilisi, sa joace cu georgia, ambele partide contind pentru preliminariile Cupei Mondiale din anul 2002. Selectionata de seniori a Italiei va sosi, joi, la ora 18.35, venind de la Pisa, pe Aeroportul International Otopeni, urmind sa se cazeze la hotelul "Crowne Plaza".

Comentarii